Матчі - 19-06-2020, 10:06 - admin 820

Перша післякарантинна перемога

Після відновлення чемпіонату "Ворскла" поки не програє.
Перша післякарантинна перемога

“Ворскла” (Полтава)-“Дніпро-1” (Дніпро) 2:0 (1:0)

Протокол матчу.

Після відновлення чемпіонату «Ворскла» у двох турах поспіль першою відкривала рахунок, проте перевагу не втримувала й грала внічию. Тому в домашній зустрічі з «Дніпром-1» полтавці прагнули нарешті перемогти.

Здобути три очки хотіли й гості. Підопічні Дмитра Михайленка поки мають найкращі шанси на те, щоб зіграти в міні-турнірі за путівку до Ліги Європи. Власне, на початку матчу гості дуже чітко позначили своє бажання. Дніпряни розпочали активніше. Уже на 6-й хвилині Булеца впав у штрафному майданчику «Ворскли» після контакту з Чеснаковим. Денис Шурман вказав на «позначку». Це рішення викликало бурхливий протест зі сторони полтавців, які тисли на бокового арбітра з метою його впливу на рішення Шурмана. Допомагати своїм футболістам прибіг і Юрій Максимов. Результатом словесної перепалки стало вилучення головного тренера ворсклян, жовта картка Чеснакову і … відміна одинадцятиметрового удару. Зрозуміти емоції Максимова можна. По-перше, тренер орієнтувався на реакцію Чеснакова, який був безпосереднім учасником цього епізоду. По-друге, в дніпровському матчі в ворота «Ворскли» призначили безпідставний пенальті після картинного падіння Коркішка. Повтор показав, що Чеснаков спочатку зіграв у м’яч, а потім зачепив Булецу.

Після цього «Дніпро-1» не знітився й продовжив атакувати. На 15-й хвилині хороший момент мав Хобленко. Нападник сильно зблизився з Різником й дуель воротарю програв. «Ворскла» до своїх нагод поставилася бережніше. На 19-й хвилині полтавцям вдалася хороша атака, яку завершив Руслан Степанюк, добивши м’яча у ворота після того, як Юрчук відбив удар Кулача.

Відразу після перерви «Ворскла» зробила те, що їй не вдалося в перших двох матчах після відновлення чемпіонату – збільшила свою перевагу. На 48-й хвилині контратаку полтавців розігнав Кане, який протягнув м’яча майже через півполя й відпасував вліво на Степанюка. Руслан переклав м’яча з лівої ноги на праву й вразив дальній кут воріт – 2:0.

«Ворскла» й до цього не демонструвала великого бажання грати першим номером, тому подальший малюнок гри спрогнозувати було неважко. Гості більше володіли м’ячем й позиційно атакували, а господарі при нагоді намагалися використати швидкісні характеристики Кане й контратакувати. Один гол дніпряни могли відіграти через чотири хвилини. Це Когут намагався вразити дальній кут воріт «Ворскли» ударом головою після подачі з кутового – Різника підстрахувала стійка. А на 61-й хвилині на висоті був уже воротар ворсклян. Дмитро намертво взяв непростий удар Адамюка з близької відстані. Знову футболісти «Ворскли» не кращим чином зіграли після подачі кутового Сергієм Кравченком з лівого флангу й дали пробити супернику головою.

Останій шанс для того, щоб хоча б розмочити рахунок гості змарнували на останній хвилині матчу. Супряга намагався перекинути Різника, який трохив вийшов з воріт. Після удару головою в виконанні дніпрянина м’яч ковзнув по поперечині й залишив межі поля.

Уже в компенсований час тренери «Ворскли» провели потрійну заміну. І всі гравці, які вийшли на поле, дебютували за полтавську команду. Мова про Валерія Дубка, Євгена Павлюка й Євгена Опанасенка.

«Ворскла» здобула важливу перемогу й тепер у хорошому настрої буде готуватися до півфінального матчу Кубка України проти «Маріуполя».

Олександр Данник

Погода