Ретро - 19-09-2009, 08:09 - sasa 371

Перший капітан “Колгоспника”

Перший капітан “Колгоспника”

Володимир РоманченкоВолодимир Романченко народився у 1930 році. Після служби в лавах Радянської Армії на Далекому Сході Володимира запрошували в команди майстрів СКА (Хабаровськ) і «Луч» (Владивосток), але він повернувся до рідної Карлівки. У 1955 році його, Володимира Ландика, Миколу Олійника і Василя Гончара запросили на перші оглядини і учбово-тренувальні збори новоствореної команди «Колгоспник» (Полтава). 

Як відомо, 5 січня 1955 року ввійшло в історію полтавського футболу створенням у Полтаві при товаристві «Колгоспник» футбольної команди з однойменною назвою, якій судилося вписати не одну яскраву сторінку в літопис нашого футболу.

На учбово-тренувальному зборі Володимир Романченко підтвердив свої здібності і був зарахований до складу «Колгоспника». А маючи високі технічні дані і авторитет серед товаришів по команді, був обраний капітаном. Але недовго довелося Романченку бути лідером команди. Через сімейні обставини Володимир у 1956 році повернувся до рідної Карлівки, де тривалий час був гравцем і капітаном команди машинобудівників. Поряд із ним набували майстерності та захищали честь карлівського футболу такі гравці, як Олександр Гончаров, Роберт Якименко, Віктор Коваленко, Анатолій Озюменко, Валерій Петренко, Олександр Лебідь, Віктор Мосяж, Юрій Козлов та багато інших, які в подальшому грали в командах майстрів.

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода