Новини - 17-06-2022, 06:06 - admin 6934

Перший офіційний для Різника й новий тренер для «Ворскли»

Огляд новин з табору полтавської команди.
Перший офіційний для Різника й новий тренер для «Ворскли»

Ви помітили, що останнім часом наш сайт майже не оновлювався. Причина цього очевидна – війна, яку розв’язала Росія проти України.

У такий час – не до футболу. Проте Збройні Сили України продемонстрували, що здатні захистити свою землю, а футбольні чиновники вирішили, що наступному чемпіонату бути. Тому саме час повертатися в ефір з невеликим оглядом новин про про «Ворсклу».

Тренерська рокіровка в «Ворсклі»

Воєнний час приніс для «Ворскли» тренерську рокіровку. Контракт Юрія Максимова добіг кінця й продовжений не був. На цю тему хотілося висловитися ще раніше. Особливо після того, як з’явилися чутки, що місце головного тренера може зайняти Валерій Кривенцов. Але тоді вдалося приборкати емоцій й недаремно. Новим наставником полтавців став Віктор Скрипник.

Як оцінювати це рішення керівництва полтавського клубу? Зараз сказати складно. Період Юрія Максимова в Полтаві автор цих рядків однозначно вважає позитивним. Тренер прийняв ледь живу команду після експериментів менеджменту клубу й Віталія Косовського та зробив із неї учасника єврокубків. Сам Максимов, якщо читати між рядків, хотів і далі працювати в Полтаві, але в «Ворсклі» вирішили інакше.

Віктор Скрипник своєю попередньою роботою довів, що є сильним тренером. Але існує один нюанс. У «Вердері», «Ризі» та «Зорі» тренер міг розраховувати на послуги легіонерів. У воєнному чемпіонаті України такої можливості, скоріш за все, не буде. І що покаже «Ворскла» Скрипника, складена виключно з українських гравців, у Європі та на внутрішній арені – питання. Хочеться вірити, що все у Віктора Анатолійовича в Полтаві вийде.

Поки гравці «Ворскли» без головного тренера підтримували форму в Полтаві, основний голкіпер команди Дмитро Різник перебував у розташуванні національної збірної. На жаль, наша команда не змогла вийти на Чемпіонат Світу, поступившись в плей-офф Уельсу. А от у Лізі націй підопічні Петракова взяли сім очок з дев’яти можливих.

У крайньому матчі проти Ірландії місце в воротах збірної зайняв Різник. До цього Дмитро вже мав на своєму рахунку один матч за національну команду, проте та гра носила статус товариської. І ось вже є перша офіційна! «Сухим» вийти з води у воротаря «Ворскли» не вийшло – гра закінчилася з рахунком 1:1. Однак, приз «Лева матчу» дістався саме ворсклянину.

«Ворскла» на трансферному ринку

Після оголошення про призначення Скрипника «Ворскла» не робила офіційних повідомлень щодо трансферів. Уже зараз зрозуміло, що якщо легіонери й повернуться в команду, то серед них поки точно не буде Олів’є Тілля, якого прооперували.

Сьогодні також стало відомо, що полтавський клуб на рік продовжив контракти з своїми ветеранами –  Володимиром Чеснаковим і Сергієм Яворським. Таке рішення є логічним. У важкий період мають бути «гравці», які триматимуть команду як на полі, так і поза ним. Та й Віктору Скрипнику опора в вигляді авторитетних футболістів не завадить.

Що стосується поповнення, то тут інформації небагато. ЗМІ стверджують, що близьким до переходу в «Ворсклу» є 31-річний правий захисник «Зорі» Денис Фаворов. Віктор Скрипник добре знає можливості цього гравця, тому такий трансфер виглядає дуже вірогідним.

А хто ще з гравців міг би підсилити зараз «Ворсклу»? Діліться своїми думками в коментарях.

Фото – Прес-служба УАФ

Погода