- 04-08-2011, 09:08 - sasa 202

Поласували \”шматочками червоного\”

Поласували \”шматочками червоного\”

Два швидкі голи \”Ворскли\” протягом двох хвилин вирішили долю матчу і перепустки до раунду плей-офф Ліги Європи

 

Протокол матчу

 

Ось і закінчилася маленька казка для хороброї ірландської команди. Полтавчани вирішили не доводити нерви своїх прихильників до небезпечної грані, а відразу розставили поточні акценти переваги. Не дарма тренер господарів Пол Кук завбачливо застерігав уболівальників від зайвої ейфорії. \”Перші хвилини покажуть, яка потужна команда до нас приїхала і змусять по новому оцінити результат першого матчу\” – звернувся до співвітчизників коуч.

Микола Павлов на цей раз не став шукати нових ігрових зв’язок, а повернувся до вже випробуваного стартового складу, хоча корективи вніс прикрий випадок. Матвєєв на тренуванні невдало зіткнувся з Янузі і лікарі діагностували перелом носа у албанця. Тож звичного підсилення в атаці не планувалося, а вихід на поле Сачка з перших хвилин не підлягав сумніву.

Місце у воротах зайняв Сергій Долганський, який дуже добре проявив себе у попередньому матчі з \”Карпатами\”. Забігаючи наперед, треба відзначити, що і в цій грі голкіпер почував себе солідно і помилок не припускався. Продовжує набиратися досвіду центральна ланка захисту Чеснаков-Курилов, і з кожним разом їх взаємодія викликає все менше нервових сплесків. Даллку і Селін відповідали за крайки, там же, але в півзахисті, розташувались Ребенок і Кривошеєнко. Центр був відданий на господарювання тріо Краснопьоров-Закарлюка-Маркоскі.

Намагаючись не дуже піддаватися тиску трибун (а не у всіх це виходило), гості з перших хвилин заволоділи ігровою ініціативою. Головними дійовими особами в перші десять хвилин стали голкіпери. Кларк відмінно прочитав ситуацію випередивши Сачка, тим же відповів Долганський, ліквідовуючи вихід сам-на-сам. Тенькнуло серце на 13-й хвилині, коли Закарлюка влучним пасом вивів на ударну позицію Маркоскі, а Йован прицільно пробив набагато вище воріт. Це не Глеторан, Йокі, тут літаки не літають!

Відразу ж міг стріляти по воротах Даллку після пасу невгамовного серба, але забарився з ударом, а з продовженням атаки через Сачка на Ребенка з величезними труднощами справився захисник. Невже знов не зможемо забити?

Змогли. Ребенок продерся мов через хащі лівим флангом, за м’яч зачепився Сачко і виважено видав кулю набігаючому Закарлюці. Сергій зумів знайти шпаринку в оборонних мурах ірландців і проштовхнув м’яч повз голкіпера в кут воріт. Нарешті!

Доки ошелешені господарі розбиралися, що сталося і як діяти далі, Ребенок фактично поставив крапку у матчі. Кривошеєнко завершив прохід по правому краю прострілом на лінію воротарського майданчика, де найспритнішим був Павло – 2:0!

Ця двохвилинка зняла значну частину психологічного тиску відповідальності за результат з ворсклян, але додала нервовості грі \”Слайго\”. Долганський вимушений грати останнього захисника, Краснопьоров ліквідовує небезпечний прорив, а на 27-й хвилині нерви вилились у невеличку сутичку. Долганський неймовірними зусиллями перериває політ м’яча, і відразу виявляється атакований кількома гравцями суперника. Дехто в червоній футболці бив ногами вже в гущавину, не розбираючи куди і нащо. Даллку вступився за капітана. Підсумок – попередження албанцю і Пірсу.

Гра пішла жорстка, не знітились \”Слайго\” після двох нокдаунів, заволоділи ініціативою і на межі грубості намагаються нівелювати перевагу полтавчан у техніці. Ледь не зламав ногу Ребенку Вентре жорстоким підкатом ззаду. Жовта картка, несолодко гравцям \”Ворскли\”. Та спокою додавав своєю впевненою грою Долганський. Усі потуги господарів він гасив чітко і якісно.

Перерва пішла на користь гостям. Павлов знімає втомленого креативщика Закарлюку і випускає руйнівника Оберемка. Андрій відразу спробував пристрілятися до чужих воріт, але успіху не досягнув. Натомість Долганський продовжував накопичувати кількість вдало перерваних верхових передач, щось цікавішого господарі запропонувати були не в змозі. А потім почала даватися взнаки втома \”Роверс\”, чим могли скористатися полтавчани. Сачко потужним ударом з убивчої позиції забиває гол після передачі Даллку! Ой, це уже всі бачили м’яч у сітці, але перекладина рятує Кларка, рахунок не змінився!

Ребенок із захисником на спині бив в рамку – голкіпер взяв. Безус, який тільки з’явився на полі, пробивав зі штрафного – стінка. Краснопьоров пасом-лялечкою вивів на побачення з Кларком Маркоскі, Йован поклав голкіпера, підсік кулю – мимо! За хвилину Йокі вже перекидав воротаря – підстрахував Пірс. Не лізе і все тут! Безус продерся флангом, виклав як на тарілочці м’яч Даллку – вище воріт! Реалізовувати треба такі моменти. Ну і наостанок Маркоскі перевірив на міцність каркас воріт – фінальний свисток, ми в наступному раунді!

\”Ворскла\” сподобалася. Команда вміє тримати удар, створює моменти на будь-який смак, поступово набирається досвіду у грі першим номером. З переходом у \”Дніпро\” Кулакова з’явилася така жадана варіативність в атаці – комбінації полтавчан змушували захоплено підскакувати з місць навіть вибагливих уболівальників. Натомість є й проблеми – дехто з гравців психологічно не готовий був витримувати тиск стадіону, ще є певні непорозуміння в ігрових зв’язках. З травмою Янузі викликає занепокоєння лінія нападу – можливість проводити там якісно ротацію суттєво знизилась. Чекаємо на суперника, залишилось зовсім трохи.

Разом до нових пермог!

Віталій Сонікссон


Фото – UEFA

Погода