- 05-07-2015, 10:07 - sasa 147

Полтава може приймати єврокубки

Полтава може приймати єврокубки

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс про можливість Полтави і Дніпропетрвоська приймати матчі Ліги Європи

Дозвіл Дніпропетровську та Полтаві приймати єврокубкові поєдинки Дніпра і Ворскли відповідно було дано ще голосуванням виконкому УЄФА, що відбувся в Празі 29 червня перед фіналом молодіжного чемпіонату Європи. Таким чином УЄФА дав позитивну відповідь на звернення Федерації футболу від 14 травня цього року.

Зрозуміло, до позитивного рішення є застереження. Перша стосується обох міст, вона очевидна – географічна близькість до східному регіону, де проведення матчів єврокубків і збірних заборонено. Проблема безпеки! Дай Бог, щоб ситуація не погіршилася.

Що стосується окремо Полтави, то додатковою проблемою була логістична – аеропорту в робочому стані у міста фактично немає. І прямий приліт, і доставка чартером із Київського аеропорту відпадають. Ось з цим і залишалося розібратися. Я кожен день був на прямому зв\’язку з директором департаменту змагань УЄФА Джорджо Маркетті та почесним президентом Ворскли Костянтином Жеваго – що робити, як усунути проблему. Перебравши всі варіанти, зійшлися на тому, що необхідно забезпечити трансфер з аеропорту Бориспіль до Полтави – простіше кажучи, автобус з міліцейським супроводом. Дорога там хороша і багато часу не займе.

Що стосується аеропорту Дніпропетровська, то з ним все в порядку – міжнародні рейси він приймає і, на відміну від харківського, не входить до числа тих, куди міністерства закордонних справ різних держав не рекомендують літати. До речі, якщо комусь із суперників Ворскли зручніше буде прилетіти до Харкова – це їхнє право, і полтавський клуб теж зустріне гостей з дорогою душею. «Не рекомендовано\” адже не означає \”заборонено\”.

Чому не розповіли всім відразу? Чекали офіційного листа з УЄФА, і ось воно прийшло … Почекайте, зараз зачитаю \”шапку\”: Федерації футболу України, виконавчому директору Володимир Генінсон, копія – віце-президенту УЄФА Григорію Суркісу. У цьому листі викладається те, про що я тільки що вам розповів. Після цього я і визнав можливим неквапливо, нікуди не поспішаючи – підкреслюю, не поспішаючи! – Прокоментувати ситуацію з допуском Дніпропетровська та Полтави. А далі ви вже самі судіть, – розповів Григорій Суркіс Footbal.ua.

Погода