ФК Полтава - 28-08-2009, 07:08 - sasa 242

\”Полтава\” вырывает победу у \”Олимпика\”

\”Полтава\” вырывает победу у \”Олимпика\”

ФК «Полтава» – «Олимпик» (Донецк) 1:0 (0:0)

Гол: Марченко 90+5

«Полтава»: Зарубин (Белошапка 64), Романов (Марченко 69), Данаев, Плехтяк, Рудченко (Радевич 46), Бычков, Акопян, Никанович (Григоренко 80), Батусов, Зеленевич, Ивлев.

«Олимпик»: Левченко, Чех, Санжар (Тарнов 83), Коншин, Змиевский, Уланов, Валяев, Сикульский (Саетов 71), Хомченовский (Головченко 77), Матяж, Арефьев.

Предупреждения: Чех 77, Санжар 79, Арефьев 82

 

Щоб залишитися у зоні лідерів, підопічним Івана Шарія потрібна була лише перемога. Але на фоні нинішньої \”Полтави\” донецький \”Олімпік\” постав досить непоганою командою і в першому таймі тривала переважно рівна боротьба. Господарі трішки більше володіли м\’ячем, але тривалий час нічого путнього біля воріт суперника так створити і не могли. Натомість гості в середині тайму ледь не відкрили рахунок, але форварду \”Олімпіка\” не вистачило лічених сантиметрів, щоб в падінні головою замкнути прострільну передачу. \”Полтава\” ж до перерви мала лише один гострий момент. Зате який! На 31-й хвилині Дмитро Батусов після паніки гостей у своєму штрафному майданчику розстрілював голкіпера з 3-х метрів, але останній, витягнувшись в струнку, удар відбив. До слова, саме Батусов і досвідчений Армен Акопян були найактивнішими у складі \”Полтави\” цього вечора. А от дует форвардів Зеленевич-Івлєв за час, відведений їм на полі, жодного разу загострити ситуацію біля воріт \”Олімпіка\” так і не зумів.
Другий тайм проходив трішки цікавіше. \”Полтава\” позиційно атакувала, а \”Олімпік\” при найменшій нагоді гостро контратакував. В одному із епізодів три гравці гостей вийшли на одного захисника \”Полтави\”, але реалізувати вигідну ситуацію так і не змогли. А під час чергової контратаки \”Олімпіка\” прикру травму отримав основний голкіпер полтавців Руслан Зарубін, який кинувся в ноги супернику і лише ціною пошкодження зумів ліквідувати загрозу. Час ішов, а в грі \”Полтави\” так нічого і не змінювалися. Навісні передачі ставали легкою здобиччю голкіпера \”Олімпіка\”, а нечисленні удари з дальньої і середньої дистанції без проблем блокували захисники. І коли резервний арбітр підняв табличку з цифрою \”5\”, то подумалося, що полтавцям все одно не вдасться дотиснути суперника – так блідо виглядали господарі. Але тут зіграла заміна Івана Шарія. Спочатку  у вже доданий час Марченко, який вийшов на заміну, виграв верхову дуель у голкіпера після навісної передачі від Батусова, але м\’яч з порожніх воріт вибив захисник. А 94-й хвилині полтавці отримали право на штрафний в районі центрального кола. Пішла передача в штрафний майданчик, м\’яч заметався між футболістами, удар Акопяна заблокували, але \”смугастий\” відскочив до Марченка, який з близької відстані розстріляв ворота.
1:0, саме так закінчився цей малоцікавий, але дуже напружений матч. Недарма хрестився після фінального свистка тренер господарів Іван Шарій.
 
Олександр Полтавець

 

Погода