- 30-08-2015, 10:08 - sasa 156

Полтавці – чемпіони Європи з ракетомодельного спорту

Полтавці – чемпіони Європи з ракетомодельного спорту

28 серпня завершився чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту, який вперше в історії приймала Україна – на \”космодромі\” у селі Великий Дорошів, Жовківського району Львівської області.

Загалом у змаганнях брали участь 111 спортсменів з 12 країн світу, зокрема з Білорусі, Болгарії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Швейцарії, Естонії й України. Особливим учасником стала команда США, яка отримала спеціальний дозвіл у Міжнародної авіаційної федерації, аби взяти участь у континентальному турнірі.

У складі збірної України виступали представники Полтавщини: у чоловічій збірній – Олександр Синєлицький, у складі юніорської – Денис Осетров. Наші земляки стали чемпіонами Європи у командних першостях, також вони виборювали медалі в особистих першостях у своїх номінаціях.

\"Полтавці

Чоловіча збірна України, Олександр Синєлицький – третій ліворуч / Фото vk.com

 

За підсумками 4 днів змагань українська збірна стала абсолютним чемпіоном у командних першостях. Чоловіча збірна завоювала 7 золотих (4 в індивідуальному та 3 у командному заліках), 3 срібні (2 у командному й 1 в індивідуальному заліках) і 3 бронзові медалі (2 в індивідуальному й 1 у командному заліках).

Українська збірна юніорів завоювала 7 золотих (3 в індивідуальному та 4 у командному заліках), 3 срібні (1 в індивідуальному та 2 у командному заліках) і 4 бронзові медалі (3 в індивідуальному й 1 у командному заліках).

Чемпіони та призери визначалися у класичних десяти номінаціях ракетомодельного спорту: S1 – висота польоту, S2 – висота польоту зі стандартним вантажем, S3 – тривалість польоту з парашутом, S4 – з прискоренням на тривалість польоту, S5 – копії ракет на висоту польоту, S6 – тривалість польоту зі стрічкою, S7 – реалізм польоту, S8 – тривалість і точність посадки, S9 – тривалість польоту з ротором, S10 – тривалість польоту з \”м\’яким крилом\”.

Катерина БАБИЧ

Погода