Новини - 02-07-2015, 02:07 - sasa 234

Полтавці поповнили всі збірні України з легкої атлетики

Полтавці поповнили всі збірні України з легкої атлетики

У червні відбулися багато першостей країни з легкої атлетики у різних вікових номінаціях, в яких успішно виступили представники Полтавщини.

Це сприяло тому, що вперше за багато останніх років наші земляки вже офіційно затверджені членами різних збірних України, які у липні виступатимуть у престижних міжнародних змаганнях.

Валентина Кузьома з Лубен у складі юнацької збірної України виступить у Тбілісі на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. У столиці Грузії наша землячка змагатиметься серед дівчат з бігу на 2000 метрів з перешкодами.

На чемпіонаті Європи серед юніорів – в Ескільстуні (Швеція) – змагатимуться двоє представників Полтавщини. Кременчужанин Сергій Гончаренко змагатиметься у стрибках у довжину, а полтавка Ольга Корсун виступить у двох номерах легкоатлетичної програми – стрибках у довжину і потрійному стрибку.

А ось жіноча збірна України з легкоатлетичного семиборства виступить у командному турнірі Суперліги Кубка Європи (8 кращих збірних) у місті Обань (Франція). Із чотирьох українських багатоборок – двоє наших землячок: легендарна кременчужанка Анна Касьянова (Мельниченко) і дебютантка збірної країни – полтавка Інна Синиця. Разом із ними у Франції у складі збірної України виступатимуть представниці Київської області Анастасія Мохнюк і Аліна Федорова.

Валерій ШТИРКО

Погода