Новини - 02-07-2015, 06:07 - sasa 167

Полтавці стартували на Всесвітній Універсіаді

Полтавці стартували на Всесвітній Універсіаді

2 липня у Кванджу (Корея) розпочалася ХХVІІІ Всесвітня Універсіада, в якій у складі студентських збірних України виступають наші земляки – вихованці спорту Полтавщини, які наразі навчаються у вищих навчальних закладах та аспірантурах інших міст нашої країни.

Першим серед наших земляків у Кванджу стартував вихованець полтавського волейболу Філіп Гармаш – колишній гравець \”Фаворита\” (Лубни), багаторазовий чемпіон і володар Кубка України з волейболу у складі харківського \”Локомотива\”. Цікаво, що для Філіпа Гармаша, який продовжує навчання у Харківській державній академії фізичної культури, це вже не перша Всесвітня Універсіада. На цих змаганнях він дебютував у 2011 році на ХХVІ Всесвітній Універсіаді у Шенчжені (Китай), де студентська збірна України завоювала срібні медалі волейбольного турніру, а всі гравці тієї команди отримали згодом звання майстрів спорту міжнародного класу.

Сьогодні, 2 липня, українські волейболісти у спортзалі \”Йомджу Гімназія\” зіграли свій перший матч у групі D зі збірною Латвії, в якому перемогли – 3:1 (22:25, 25:15, 26:24, 25:16). Філіп Гармаш грав у перших чотирьох партіях на позиції ліберо. А кращим снайпером української команди став Сергій Тютлін, який набрав 21 очко.

Наступними суперниками українських студентів-волейболістів на груповому етапі будуть команди Венесуели, Китайської Народної Республіки і Мексики.

В\’ячеслав ХВОРОСТЯНСЬКИЙ

Погода