- 29-06-2015, 03:06 - sasa 172

Полтавці у складі збірної України залишилися без нагород футбольного дефчемпіонату Європи

Полтавці у складі збірної України залишилися без нагород футбольного дефчемпіонату Європи

У Ганновері (Німеччина) завершився 8-й дефчемпіонат (для спортсменів з вадами слуху) Європи, в якому виступила збірна України.

В українській команді виступала ціла група гравців полтавського \”Інваспорту\”: Родіон Причина, Олександр Верещака-молодший, Олександр Оленич, Василь Штулер, Володимир Юзькiв, Олексій Стативка і Володимир Рій, а тренером дефзбiрної були полтавці Олександр Верещака-старший i Антон Бахуринський.

\"Українці

Українці першими відкрили рахунок у матчі за 3-є місце | Фото eurodeaf2015.eu

 

У груповому раунді українці показали найкращий серед усіх 16-ти збірних результат – три перемоги із загальним співвідношенням м’ячів – 17:0. У групі D дефзбірна України перемогла: Угорщину – 9:0, Ірландію – 2:0, Польщу – 6:0. А потім почалися проблеми. У чвертьфіналі українці у додатковий час перемогли Бельгію – 2:1, у півфіналі програли Росії – 0:1 (пропустили м’яч за 5 хвилин до кінця матчу), у матчі за \”бронзу\” – збірній Великої Британії – 1:2. В останній грі українці швидко повели в рахунку – вже у дебюті матчу, але не змогли втримати своєї переваги. Тож дефзбірна України, кістяк якої складали гравці і тренери з Полтави фінішувала на підсумковому 4-е місці дефчемпіонату Європи. А чемпіоном Європи стала дефзбірна Туреччини, яка у фінальному матчі впевнено перемогла Росію – 4:0.

\"БронзаБронза дісталася британцям | Фото eurodeaf2015.eu

 

На відміну від всесвітніх Дефлімпійських ігор, за підсумками яких українці незмінно завойовують медалі й навіть були чемпіонами Дефлімпійських ігор, у чемпіонатах Європи дефзбірна України лише одного разу – у 2011 році в Оденсе (Данія) виборола срібні медалі. На інших Євро наші футболісти посідали такі місця: 1995 (Берлін, Німеччина) – 5 місце, 1999 (Осло, Норвегія) – 4 місце, 2003 (Терромолінос, Іспанія) – 5 місце, 2007 (Лісабон, Португалія) – 6 місце і 2015 (Ганновер, Німеччина) – 4 місце.

Владислав КІГОТЬ

Погода