- 17-09-2015, 06:09 - sasa 153

Полтавці забезпечили собі вже 5 фіналів молодіжного чемпіонату Європи

Полтавці забезпечили собі вже 5 фіналів молодіжного чемпіонату Європи

У місті Басков (Румунія) завершився перший день змагань чемпіонату Європи з веслування на каное та байдарках серед юніорів та молоді, в якому у складі збірної України змагаються представники Полтавщини.

17 вересня лідери молодіжної збірної України наші земляки Павло Алтухов і Дмитро Янчук по двічі \”пробили\” собі напряму вихід до фіналів – з \”прохідних\” місць у кваліфікаційних гонках. Пало Алтухов – на каное-одиночці – переміг в одній із кваліфікаційних гонок на 1000 метрів та був другим в одній із гонок на 500 метрів.

А Дмитро Янчук із Тарасом Міщуком (Львівська обл.) узагалі двічі поспіль перемагали у кваліфікаційних гонках на каное-двійці: на 1000 метрів (3 хвилини 51,323 секунди) та 500 метрів (1 хвилина 46,584 секунди). Офіційний протокол останньої кваліфікаційної гонки Янчука-Міщука (500 метрів) див. – тут.

Павло Алтухов і Дмитро Янчук виступатимуть у фіналах \”А\” молодіжного чемпіонату Європи: 19 вересня – на дистанції 1000 метрів, 20 вересня – на дистанції 500 метрів. Також 20 вересня – без кваліфікації (бо тут змагатимуться тільки 8 екіпажів) – наша землячка Наталія Ушакова разом з Наталією Жилюк стартують у фіналі \”А\” на каное-двійці (200 метрів).

Не всім нашим землякам сьогодні, 17 вересня, пощастило напряму пробитися до головних фіналів. Полтавець Роман Скорик і Дмитро Борзуков (Херсон) у кваліфікації на байдарці-двійці (1000 метрів) в одній із гонок фінішували на 5-му місці, а полтавка Діана Танько у першості серед юніорок була в одному кроці від прямого проходження до фіналу на байдарці-одиночці (500 метрів), але в одному із кваліфікаційних заїздів вона посіла 2-ге місце (2 хвилини 00,752 секунди), а не \”прохідне\” – перше, яке виборола Аннамарія Говорчіновіч (Хорватія). Завтра, 18 вересня, і Роман Скорик, і Діана Танько – уже через додаткові півфінальні заїзди – спробують пробитися до головних фіналів на своїх дистанціях.

Також завтра, 18 вересня, ще двоє представників Полтавщини розпочнуть свої виступи у Румунії на дистанції веслування 200 метрів: Олег Боровик і Наталія Ушакова (обидва – на каное-одиночці).

Олексій БАМБУЛА

Погода