Новини - 02-11-2015, 10:11 - sasa 151

Полтавці завоювали три \”бронзи\” юнацького чемпіонату України з вільної боротьби

Полтавці завоювали три \”бронзи\” юнацького чемпіонату України з вільної боротьби

У Броварах відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків і дівчат (15 років та молодші), за підсумками якого наші земляки тричі ставали бронзовими призерами.

У вільній боротьбі, як і в інших видах боротьби, треба, як кажуть, піймати елемент \”везіння\” – бо тут можна пробитися до півфіналу й залишитися без медалі, а можна, навпаки, програти в 1/8 фіналу, а потім стати призером. Через такі \”пригоди\” пройшли у Броварах багато юнаків і дівчат Полтавщини.

Украй не пощастило двом нашим землякам. Олена Макарова (до 44 кг, 24 учасниці) – пробилася до півфіналу – у чвертьфіналі вона перемогла іншу представницю Полтавщини – Анастасію Дрюк, але у півфіналі програла Лілії Маланчук (Київська обл.), а потім програла й поєдинок за \”бронзу\” Вікторії Забіцькій (Львівська обл.) та фінішувала на 5-му місці. Данило Жук (47 кг, 36 учасників) – здобув 3 перемоги вийшов до півфіналу, але програв його, як і наступний поєдинок за \”бронзу\”.

А ось трьом іншим нашим землякам удача посміхнулася – після поразок у перших-других поєдинках вони згодом ставали призерами. Руслана Коростиленко (48 кг, 19 учасниць) в 1/8 фіналу програла Христині Степанищевій (Донецька обл.), яка стала фіналісткою (і чемпіонкою) – ця обставина \”просунула\” нашу землячку до втішного турніру за \”бронзу\”. У ньому Руслана Коростиленко тільки перемагала: у першому турі – Людмилу Нехайчик (Миколаївська обл.), нарешті, у вирішальному поєдинку за \”бронзу\” – Віолету Петровську (Донецька обл.).

Сергій Марченко (38 кг, 21 учасник) у першому турі програв Едуарду Покудову (Херсонська обл.), який потім став фіналістом (і чемпіоном), це вивело нашого земляка до втішного турніру за \”бронзу\”, в якому Сергій Марченко здобув 3 перемоги поспіль, над: Анатолієм Бальчевим (Одеська обл.), Микитою Кармановим (Донецька обл.) і в поєдинку за \”бронзу\” – над Владом Чорнооким (Київ).

Михайло Пижьянов (53 кг, 44 учасника) – програв в 1/8 фіналу майбутньому фіналісту Валентину Суслову (Київська обл.), а потім у турнірі за \”бронзу\” полтавець здобув 3 перемоги поспіль, над: Віталієм Мамекою (Київ), Євгеном Плешу (Одеська обл.) та Емілем Радченком (Донецька обл.).

Взагалі, цього разу у Броварах, порадували дівчата Полтавщини, які виборювали перемоги, але їм не посміхнулася фортуна: Марія Коваленко (до 32 кг) – 5 місце, а три наші землячки програли у чвертьфіналах: Руслана Міжненко (до 40 кг), Христина Соколовська (до 52 кг) та Альона Макієнко (до 57 кг).

Степан СТАВКОВИЙ

Погода