Гандбол - 22-01-2010, 09:01 - sasa 232

Полтавець дебютував на чемпіонаті Європи

Полтавець дебютував на чемпіонаті Європи

Гандбол. Євро-2010

В Австрії розпочався фінальний турнір чемпіонату Європи з гандболу серед чоловічих команд. До числа 16 фіналістів увійшла і збірна України.

У першому раунді Євро-2010 українці грали у групі \”А\”. Вперше в історії українського гандболу у складі національної збірної у матчах фінального турніру чемпіонату Європи дебютував колишній вихованець Полтавської ДЮСШ-1, нині 25-річний Сергій Любченко.


Він грав в усіх збірних України: юніорській, молодіжній, національній. Сергій був чемпіоном України у складі ЗТР (Запоріжжя), чемпіоном Білорусі у складі команди БГК ім. Мєшкова (Брест), призером чемпіонату Естонії у складі \”Пильва Серветі\”. Він не вперше одягає форму національної збірної України. Наш земляк був у складі збірної України, яка виступала у фінальному турнірі чемпіонату світу з гандболу 2007 року в Німеччині. Але тоді Любченко так і не зіграв жодного матчу.

Тепер же вихованець полтавського гандболу 19 січня вийшов у стартовому складі збірної України у першому матчі фінального турніру Євро-2010 проти збірної Росіїі і став автором першого м\’яча, закинутого нашою командою на турнірі в Австрії. Сталося це в місті Грац, де збірна України програла Росії – 33:37. Росіяни швидко закинули у ворота нашої збірної два м\’ячі. А рахунок – 1:2 став після того, як результативний кидок виконав Сергій Люченко. Сталося це тоді, коли електронне табло висвічувало 2 хвилини 03 секунди ігрового часу. Невдовзі наш земляк закинув другий м\’яч у ворота росіян – на 6-й хвилині (рахунок став – 3:4). Після цього Любченко здійснив ще один гарматний кидок з 9-ти метрів, але м\’яч у ворота не потрапив. На 8-й хвилині наш земляк отримав жовту картку і після цього вже не брав участі у грі.

21 січня збірна України програла свій другий матч у групі \”А\” збірній Хорватії – 25:28. Це була дуже боляча поразка, адже після першого тайму українці вигравали з рахунком – 14:12. У цьому матчі Любченко також вийшов у стартовому складі і провів на ігровому майданчику перші хвилини гри. Протягом перших п\’яти хвилин вихованець полтавського гандболу здійснив два кидки по воротах хорватів, але жоден з них не дояг цілі.

Після двох поспіль програних матчів збірна України посідала останнє, четверте, місце у групі \”А\”. Для того, щоб вийти у другий раунд фінального турніру Євро-2010, українцям обов\’язково треба в останньому матчі першого раунду перемагати збірну Норвегії. Ця гра відбудеться завтра, 23 січня. Перед нашою збірною стоїть надзвичайно важка задача, адже цього разу треба не просто перемагати, а вигравати у норвежців з різницею м\’ячів у \”плюс 5\”.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ
На фото: Сергій Любченко (№4) закидає перший м\’яч збірної України у фіналі Євро-2010.

Фото з сайту www.ehf-euro.com

Погода