- 03-09-2015, 11:09 - sasa 205

Полтавець Олексій Соловчук став першим українцем – гросмейстером ФІДЕ з розв\’язування шахових композицій!

Полтавець Олексій Соловчук став першим українцем – гросмейстером ФІДЕ з розв\’язування шахових композицій!

Щойно ФІДЕ (Міжнародна федерація шахів) офіційно затвердила рішення 58-го конгресу WFCC (Міжнародної федерації шахової композиції), яким полтавцю Олексію Соловчуку присвоєно звання гросмейстера ФІДЕ з розв\’язування шахових композицій.

\"ПолтавецьТаким чином полтавець Олексій Соловчук став першим в історії України шаховим \”композитором\”, якому присвоєно титул гросмейстера ФІДЕ з розв\’язування. За всю історію шахової композиції (починаючи з 1982-го року) титул гросмейстера ФІДЕ з розв\’язування шахових композицій присвоювався 32-м шахістам. Олексій Соловчук став 32-м і єдиним у світі, кому цей титул присвоїли у 2015 році.

Повний реєстр гросмейстерів ФІДЕ з розв\’язування (Solving) шахових композицій див. – тут.

Полтавець заслужив це найвище звання своїми успішними виступами на чемпіонатах світу з розв\’язування шахових композицій у 2013 і 2014 роках. У 2015 році Соловчук не виступав на світовому чемпіонаті. Напевно, тому, що він є також активним гравцем у класичних шахах, в яких уходить до топ-100 українських шахістів. У звичайних шахах Олексій Соловчук – поки що майстер спорту. Але, можливо, й тут він незабаром стане володарем міжнародного титулу.

Аркадій СПИЦЯ

Погода