- 03-08-2010, 12:08 - sasa 535

Полтавки у складі збірної України – четверті на Євро-трофі

Полтавки у складі збірної України – четверті на Євро-трофі

Вихованки полтавської школи хокею на траві – Злата Потапова (воротар) і Олена Погоріла у складі юніорської збірної України виступили в чемпіонаті Європи – Трофі націй (другий дивізіон юніорських змагань дівчат), який завершився в італійському місті Бра.

У кожному матчі збірної України наші землячки грали в основному складі без замін. 10 команд чемпіонату – Трофі націй спочатку виступали у двох групових турнірах. У групі \”В\” українки у першому матчі перемогли Уельс – 5:0, у другому програли Росії – 2:4, у третьому зіграли внічию з господарками турніру-італійками – 1:1. Після цієї нічиєї у збірної України з\’явилася перспектива посісти друге місце у групі і вийти до півфіналу. В останній грі групового турніру, 28 липня, українки розгромили Словенію – 19:0 (два м\’ячі у цій грі забила полтавка Олена Погоріла) і набрали 7 очок після 4 матчів. А 29 липня свою останню гру – зі збірною Уельсу – проводили італійки, які мали в своєму активі 4 очки. Щоб \”зіштовхнути\” збірну України з 2-го місця, італійкам треба було перемогти Уельс з рахунком 16:0. Але й дівчата з Уельсу мали шанс посісти 3-є місце у групі \”В\” у разі перемоги над італійками. У цьому принциповому матчі італійки таки перемогли з мінімальним рахунком – 2:1, а збірна України таким чином за різницею забитих та пропущених м\’ячів посіла друге місце у груповому турнірі і пробилася до півфіналу.

До речі, за підсумками групового турніру юніорська збірна України закинула найбільшу кількість м\’ячів серед усіх 10 команд – 27. Другою за результативністю (21 м\’яч) стала переможець групи \”А\” збірна Бельгії – саме з нею українки грали у півфіналі 30 липня. І наші дівчата програли у драматичній боротьбі – 1:2. Після першого тайму українки вигравали – 1:0, м\’яч на 17-й хвилині закинула Валерія Танчук. А після перерви бельгійки спочатку зрівняли рахунок, а за дві хвилини до закінчення гри вирвали перемогу. В другому півфіналі Польща перемогла Росію з таким же рахунком – 2:1.

У матчі за 3-є місце, 31 липня, українки програли росіянкам – 1:5. Перший гол у цій зустрічі забила полтавка Олена Погоріла – вже на 6-й хвилині гри. Та ще в першому таймі росіянки закинули у ворота збірної України чотири м\’ячі, а після перерви ще один. У фіналі Бельгія перемогла Польщу – 4:1. Обидві команди-фіналісти здобули право наступного року виступати у вищій лізі чемпіонату Європи серед юніорських національних збірних, в якій грають 8 країн.

Погода