Останні новини - 04-11-2013, 02:11 - sasa 188

Полтавська міліція відрапортувала: \”свято футболу в місті пройшло безпечно\”

Полтавська міліція відрапортувала: \”свято футболу в місті пройшло безпечно\”

У Полтаві, 3-го листопада, на стадіоні «Ворскла» пройшов футбольний матч української прем\’єр- ліги, в якому полтавська «Ворскла» приймала харківський «Металіст». Із самого ранку міліція міста Полтава, після інструктажу на стадіоні, скоординувала свої дії на зустріч харківських фанів на Південному вокзалі та супроводження їх до стадіону.

Оскільки вболівальники харківської команди мають «славу» агресивно-налаштованих фанів, працівники міліції вжили максимальні заходи для того, щоб свято футболу у нашому місті пройшло безпечно для всіх учасників заходу.

За інформацією начальника Полтавського міського управління міліції Віталія Ємця, до міста приїхало близько 2000 фанів з Харківщини на 23 автобусах та потягом. Дехто з гостей прибули на приватному транспорті.

«Охорону громадського порядку та безпеку громадян під час проведення матчу забезпечувало 450 працівників міліції, – розповів Віталій Володимирович, – загалом до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство було притягнуто дві особи, один з яких – полтавець, який спалив шарф з символікою харківської команди під час матчу, інший – харків’янин, який під час руху до стадіону в колоні вів себе агресивно та неадекватно реагував на зауваження працівників міліції. Порушники були затримані та доставлені до райвідділу, де на них були складені адміністративні протоколи. Загалом на маршрутах патрулювання грубих порушень громадського порядку не допущено. Працівники міліції вжили максимальних заходів, аби полтавці та гості міста були в безпеці».

Протягом матчу ультрас харків\’ян палили фаєри та кидали їх у сторону полтавців, зривали сидіння та демонстрували символи часів нацистів. У підсумку на стадіоні було пошкоджено чотири сектори, сидіння на яких були зірвані з кріплень або розбиті. Слід зазначити, що адміністрація стадіону, більш за все, направить відповідні претензії до адміністрації харківського клубу щодо відшкодування завданих збитків.

Футбольний матч закінчився з рахунком 1:1. Після гри працівники міліції провели групи харківських вболівальників на потяг, інших, які прибули на автобусах, супроводили до виїзду за межі Полтавської області, – зазначається в інформації ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

Погода