Першість Полтавщини - 08-05-2011, 11:05 - sasa 208

Полтавський \”легіон\” у Пирятині

Полтавський \”легіон\” у Пирятині

У поєдинках першості області з футболу серед когорти 12 найсильніших команд після другого туру потихеньку визначаються лідери і аутсайдери змагань. У турі гравцями було забито 23 м’ячі.

ФК «Лубни» – «Псел» (Гадяч) 3:0
Судді: В. Чернишов, Є. Сухенко, О. Яненко (усі – Кременчук).
Делегат-інспектор: В. Слюсар (Полтава).
ФК «Лубни»: Макаренко, Морозюк, Макорін, Шоха, Нечипоренко, Романенко (Головко, 65), Величко, Дубницький, Хоменко, Загоруйко. Тренер: А. Гришанович.
«Псел»: Цибулько, Негреєв, Безуглий, Скоропис, Ткаченко, Баштовий, Грищенко (Кузуб, 64), Михайленко (Кийко, 74), Киричко, Сизьон (Цілуйко, 88), Супруненко (Личман, 79). Граючий тренер: Ю. Киричко.
Голи: Романенко (9), Хоменко (16), Дубницький (28).

Лубни. Стадіон «Центральний». 8 травня. +12С. 306 глядачів.

Це був видовищний футбольний матч між давніми суперниками, після результату якого багато чого стало б зрозумілим. Адже у цьогорічному чемпіонаті майже всі команди за силою рівні (відсутні «зіркові команди») і кожне здобуте очко є дуже важливим. У господарів лавка запасних гравців була обмеженою – заліковують травми гравці основи Роман Литвин, Марк Гришанович і Руслан Порощай. Перед початком зустрічі присутні вшанували центрального захисника господарів Володимира Величка, який став лауреатом звання «Кращий футболіст міста 2010 року». Щодо самого поєдинку, то все вирішилося у першому таймі, в якому підопічні Анатолія Гришановича «відвалили» впертим гостям і своїм кривдникам по розіграшу Кубка області три «сухих» м’ячі. Особливо численним глядачам, які вже стомилися чекати справжній футбол і забиті м’ячі , запам’ятався красень-гол у виконанні молодого Романа Романенка. З сорока метрів потужним ударом він зненацька застав досвідченого Володимира Цибулька і м’яч потрапив у самісіньку «дев’ятку» – 1:0. На 16 хвилині вдруге за свою нову команду відзначився невтомний великобагаччанин Юрій Хоменко – 2:0. На таку перевагу господарів в рахунку вже на початку матчу гравці Гадяча і сам «главпред» гадяцького футболу Василь Ванда не сподівалися. А тут ще один точний удар досвідченого Дмитра Дубницького і рахунок стає «розгромним» – 3:0. Після перерви гра дещо вирівнялася, але відчувалася перевага господарів. Вони більше прагнули перемогти ніж гадяччани, які стали діяли на полі з грубощами. Гості теж могли відзначитися, але цього дня без помилок діяв голкіпер лубенців Євген Макаренко і всі їх захисні редути. Впевнена перемога з рахунком 3:0 ФК «Лубни», який піднявся відразу на другу сходинку турнірної таблиці.

 

А очолив таблицю першої ліги ФК «Пирятин», який нещодавно підсилився на новий сезон вправними виконавцями з обласного центру. Це Микола Федоришин, Олександр Чамара, Віталій Таран, Віталій Городчанін – такий собі захисний редут пирятинців. Як повідомив кореспонденту «ПС» наставник пирятинців Сергій Плетінь, до цього у його команді «шкутильгав» захист і керівництво ФК «Пирятин» саме в цьому сезоні вирішило шукати щастя серед досвідчених виконавцях. Тренер дякує за розуміння та підтримку президенту клубу Віталію Бабаку і віце-президенту Олегу Кучі. Оновлення складу колективу відразу позначилося на впевненому старті у чемпіонаті області. У першому турі пирятинці вдома розгромили 5:1 «Молодь», а сьогодні в гостях «розібралися» 4:1 з дебютантом змагань ФК «Глобине». Двічі голами відзначився Юрій Дмитренко і по одному м’ячу забили Андрій Медяник та Андрій Букша.

У Гребінці зустрілися одні з претендентів на медалі чемпіонату – місцевий «Локомотив» та «Колос» з Дмитрівки. Гра була рівною з невеликою перевагою господарів поля. Все вирішив єдиний гол на 78 хвилині залізничника Едуарда Богомаза – після його удару з 35 метрів м’яч від поперечини  потрапив за внутрішню лінію воріт. Після забитого м’яча дмитрівська команда стала діяти рішучіше, створивши декілька голевих моментів, але фінальний свисток лубенського арбітра Олександра Кулика зафіксував мінімальну перемогу «Локомотива» і перші три очки до скарбнички підопічних Сергія Симоненка.

Першу перемогу здобув в рідних стінах після поразки від дмитрівчан і кобеляцький «Колос». Завдяки влучним ударам Антона Кухти, Олега Бажана і Євгена Стракія колосівці порадували свого наставника Віктора Детюка і здобули три очки – 3:1 на користь господарів.

Після двох турів максимальну кількість очок (по 6) мають ФК «Пирятин» і ФК «Лубни», але в лубенців гірша різниця забитих і пропущених м’ячів. Далі йдуть градизький «Темп» і «Локомотив», в активі яких по 4 очкових  пункти. Замикають турнірну таблицю ФК «Глобине», полтавська «Молодь» і «Колос» з Зінькова, які не мають жодного очка. Але вся боротьба у цікавому і напруженому чемпіонаті ще попереду.

Результати поєдинків юнацьких складів команд:
ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) – «Колос» (Зіньків) 3:0
«Молодь-Школа-інтернат № 1» – «Темп» (Градизьк) 2:0
«Колос» (Кобеляки) – ФК 2Миргород» 1:0
«Локомотив» (Гребінка) – «Колос» (Дмитрівка) 1:1
ФК «Лубни» – «Псел» (Гадяч) 0:2
ФК «Глобине» – ФК «Пирятин» 1:4.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода