Аматори - 14-10-2010, 11:10 - sasa 199

Принциповий поєдинок закінчився скандалом

Принциповий поєдинок закінчився скандалом

Черговий матч першості міста може завершитись сканадлом.

“Зеніт” – “Дальні острови” – 3:0
Зеніт”: Денисенко, Токар, Піддубний, Шалак, Корнійчук, Глібко, Жарий, Бражник, Бриж, Бахуринський А., Марусич.
Запасні: Бахуринський Є., Волошко, Бабенко, Банний, Омельченко, Цехмістренко, Лукаш.
“Дальні острови”: Міняйло, Сидоренко, Гайдар, Васильєв, Стрельченко, Федоринов, Поліщук, Литовчак, Собкович, Дзюба, Папенко.
Запасні: Ткаченко, Терешонок, Пирогов, Хрипко, Бацагула.

Цей матч мав принципове значення для обох команд. “Дальні острови” у разі перемоги по втраченим очкам могли посунути свого суперника з третьої сходинки. У свою чергу “Зеніту” конче потрібна було здобувати три пункти для збереження боротьби за нагороди.

Перша половина тайму пройшла за беззаперечної переваги “зенітівців”. Вони більше контролювали м’яч, а головне захопили центр поля. Однак саме біля їхніх воріт і виник перший небезпечний момент у зустрічі. Після прострілу з правого флангу Жарий виніс м’яч з лінії власних воріт. Цей момент був лише хвилинним сплеском активності “островитян”, адже більше у першому таймі їм створити небезпеку біля воріт Денисенка не вдалося. Через вісім хвилин Жарий вже загрожував воротам суперника, проте його удар зі штрафного хоч і був потужним, але м’яч полетів по центру, де знаходився голкіпер. За декілька хвилин швидконогий Бражник обікрав захисника і, вийшовши на побаченння з голкіпером, прокинув м’яч повз Міняйла, проте у ворота не влучив. Коли годинникова стрілка відрахувала півгодини від початку матчу, “Зеніт” заробив право на штрафний метрів в тридцяти від воріт.

Піддубний несильним ударом цілив у “дев’ятку” та воротар зміг переправити м’яч на кутовий. Після подачі від “прапорця” м’яч застряг у воротарській, де спритнішим за всіх виявився Корнійчук, який і відкрив рахунок. Велика кількість боротьби у першій половині призвела до численних сутичок та відмашок гравців обох команд і арбітру доводилося заспокоювати пристрасті жовтими картками, хоча в одному з епізодів грубіяни заслуговували побачити перед собою червоне світло, однак Андрій Сидоренко пожалів футболістів. Декілька разів довелося з’являтися на полі й лікарю та надавати допомогу постраждалим. Забитий м’яч ніяк не вплинув на перебіг гри на полі. Гості й надалі не могли нічого небезпечного створити, а господарі вирішили, що на перший тайм їм вистачить. Хоча під занавіс “Зеніт” забив, але з офсайду. У перерві представники “Дальніх островів” виявили неповагу до арбітрів і в нецензурній формі прокоментували їхні дії та з погрозами накинулися на всю бригаду. Однак швидко охоловши, попрямували на свої місця. 

Короткий відпочинок краще вплинув на “островитян”, які зі свистком кинулися відіграватися. І треба сказати, що моменти в дебюті другого тайму в них були непогані. Спочатку досвідчений Володимир Поліщук вивів майже сам на сам Федоринова, але тому переграти Денисенка не вдалося, а згодом Сидоренко метрів з вісімнадцяти пробив над поперечиною. Та, як і в першому таймі, це був лише спалах активності, який швидко затушив Жарий, вийшовши віч-на-віч з Міняйлом і, подвоївши рахунок. Одразу “зенітвці” втратили ще одну нагоду відзначитись. Бражник обікрав Ткаченко і втікав на побачення з голкіпером, проте захисник у підкаті вибив м’яч. На початку другої години гри Бражник знову був в епіцентрі подій. Іван легко обійшов захисника і голкіпера, але пробити у порожні ворота йому завадив ще один футболіст “Островів”. За три хвилини Жарий з вигідної позиції поцілив у сітку з зовнішнього боку. Надалі гра перетворилася в справжнісінький дворовий футбол з притаманним йому стилем “бій-біжи”. І якщо у “Зеніта” було на кого бити – невисокий, але спритний Бражник чіплявся за кожний м’яч і самотушки міг створити небезпеку біля воріт суперника, то “Дальні острови” таким форвардом похизуватися не могли. Їхні атаки зводилися до примітивних навісів, які особливої користі їм не принесли. Не допомогли “Островам” і вищезгаданий Поліщук з не менш відомим Собковичем, який свого часу пограв за київських армійців, маріупольський “Металург”, “Чорноморець”, “Оболонь” та ряд казахських клубів. Фінальним акордом цього матчу став одинадцятиметровий, призначений за порушення правил “островитянами” у своїй штрафній. Валентин Піддубний чітко реалізував “точку”. Після цього свою недисциплінованість продемонстрував Стрельченко і за рішенням арбітра залишив поле завчасно. Останні вісім хвилин виявилися простою формальністю.

Та після матчу біля арбітрів знову з’явилися представники переможених з претензіями до їхніх дій. Супроводжуючи своє бачення гри лайкою, один з чоловіків хотів накинутись на Андрія Сидоренка, проте його міцно тримали уболівальники, яких можна назвати нейтральними. Та заспокоїти його було не так легко і він продовжував погрожувати арбітру. Гадаю, цю проблему розглянуть у федерації і зроблять висновки. Можливо, як і в Прем\’єр-лізі полтавських рефері на матчі тепер будуть супроводжувати правоохоронці, або суддям доведеться ходити в шоломах та захисних костюмах.

Погода