Новини - 17-07-2015, 04:07 - sasa 178

Прощальний бій легендарного В\’ячеслава Сенченка

Прощальний бій легендарного В\’ячеслава Сенченка

Сьогодні у столиці України відбудеться вечір боксу за участю найкращих бійців промоутерської компанії \”Union Boxing Promotion\”, у межах якого пройдуть бої за три престижні титули.

Головною подією боксерського турніру стане титульний бій за участю екс-чемпіона Європи Олега Єфимовича. На кону двобою стоятиме престижний пояс континентального чемпіона за версією WBA. Також у програмі турніру відбудеться титульний 12-раундовий поєдинок непереможного раніше Артема Далакяна. Бій пройде у ваговій категорії до 50,8 кг. Не менш знаковою подією буде й 8-раундовий бій Олександра Єгорова за вакантний титул Universal Boxing Organization (UBO) World.

Та головною подією сьогоднішнього вечора боксу стане прощальний 8-раундовий поєдинок нашого земляка-кременчужанина В\’ячеслава Сенченка з боксером з Естонії – Сергієм Мелісом (25-18-0, 10).

Сенченко, який серед аматорів був багаторазовим чемпіоном України, призером чемпіонату Європи, учасником Олімпійських ігор 2000 року (Сідней), дебютував на професійному ринзі 10 березня 2002 року. З того часу наш земляк провів 38 боїв – 36 перемог (24 – нокаутом) і 2 поразки. 8 квітня 2004 року Сенченко завоював титул Інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у напівсередній вазі (до 66,678 кг). У грудні 2006 року він – чемпіон Європи за версією EBU-EE. У грудні 2007 року – Інтерконтинентальний чемпіон за версією WBA.

\"Прощальний
10 квітня 2009 року у Донецьку Сенченко переміг українця Юрія Нужненка і вперше завоював титул чемпіона світу за версією WBA. Протягом наступних трьох років наш земляк переможно тричі захищав свій чемпіонський титул. А 29 квітня 2012 року він програв \”Чемпіонський пояс WBA\” американцю Полу Маліньяджі.

Прагнучи повернути втрачену перемогу, Сенченко наприкінці 2012 року у Манчестері блискуче переміг легендарного англійця Ріккі Хаттона. Але вже у наступному поєдинку за звання претендента наш земляк уже в 4-му раунді програв у Шеффілді іншому зірковому англійцю Келлу Бруку. Та й після тієї поразки Сенченко не втрачав оптимізму й продовжив битву на професійному ринзі, перемігши у 2014 році українця Віталія Чаркіна (у 2-му раунді), а згодом – угорця Ласло Тота (за оцінками суддів – у 8-раундовому поєдинку).

4 грудня 2014 року В\’ячеславу Сенченку виповнилося 37 років – на той час він перебував на 7-й позиції серед професіоналів у рейтингу WBA у своїй ваговій категорії. А це значило, що для чергового сходження на чемпіонську вершину треба було пройти як мінімум новий 3-4-річний шлях важких професійних боїв… Причому, переможних боїв.

Про те, що В\’ячеслав Сенченко 17 липня у Києві проведе свій прощальний бій стало відомо на початку літа. Тисячі шанувальників таланту В\’ячеслава Сенченка з нетерпінням чекали цієї події. І час настав!

Степан СТАВКОВИЙ

Погода