Матчі - 11-03-2017, 07:03 - Націоналіст 200

Прощавай, Ліго Європи…

Прощавай, Ліго Європи…

«Олімпік»-«Ворскла» 3:2 (0:1)

«Олімпік»: Махарадзе, Парцванія, Гришко, Емерсон, Немчанінов, Цимбалюк (Хомутов, 46), Богданов (Брікнер, 87), Моха, Гошкодеря, Шестаков (Гринь, 46), Матяж.

«Ворскла»: Сарнавський, Пердута, Чижов, Чеснаков, Ребенок, Шарпар, Кравченко, Мякушко, Одарюк (Кунєв, 83), Хльобас, Загорулько.

Голи: Моха (65), Гришко (70), Матяж (72) — Хльобас (20), Загорулько (60)

Попередження: Богданов, Хомутов, Матяж — Хльобас, Шарпар

Перед матчем з «Олімпіком» розклад для підопічних Василя Сачка був зрозумілим. «Ворсклі» необхідно було обігрувати донеччан і кіровоградців та сподіватися, що «Чорноморець» у двох останніх турах набере не більше одного очка. Лише за таких умов полтавці могли претендувати на потрапляння до першої шістки.

Схоже, що самі гравці були готові виконувати залежну від них частину програми. Принаймні про це свідчили перші 65 хвилин гри. Ну а далі… Далі були сім хвилин, які перевернули все з ніг на голову.

Гру активніше розпочала «Ворскла». Першим міг відзначитися Мікушко, але з хорошим ударом ворсклянина з-за меж штрафного майданчика справився Махарадзе. А на 21-й хвилині рахунок було відкрито. Міні-шедевр вдався Хльобасу. Дмитро, отримавши м’яча на правому фланзі, почав зміщуватися ближче до центру, а потім пробив з лівої у дальній кут. Воротар «Олімпіка» лише трохи під корегував політ м’яча, який від стійки залетів у ворота – 1:0.

До перерви гра у номінальних господарів поля не виходила й біля воріт Сарнавського крім кількох навісних подач щось пригадати важко.

Романа Санжара не влаштовував такий перебіг подій і він відразу після перерви випустив двох нових футболістів – Гриня і Хомутова. Але спочатку це абсолютно не вплинуло на гру «Олімпіка». «Ворскла» й надалі була більш настирною та агресивною. Тому гол, який відбувся на 60-й хвилині, виглядав закономірним. Ребенок подав до штрафного майданчика на Загорулька. Кивок голови – і м’яч по недосяжній для Махарадзе траєкторії «пірнає» у ворота – 2:0. Це був перший гол нападника за головну команду «Ворскли».

Після другого взяття воріт донеччани виглядають розгублено. А у полтавців виходить майже все: пресинг, контроль м’яча, атаки флангами, індивідуальні дії… Мякушко міг остаточно знімати всі питання про переможця в матчі але, на жаль, влучив у поперечину.

«Олімпік» до тями привів гол Мохи. На 65-й хвилині іспанець виявився першим на підбиранні й сповна використав той час, який виділив йому полтавський захист на оцінку ситуації і прийняття рішення. А ще через п’ять хвилин рахунок зрівнявся. Богданов подав кутовий з лівого флангу, а захисники «Ворскли» знову лише спостерігали, як Гришко з другої спроби заносить м’яча у ворота буквально з метра.

На цьому кошмар для полтавців не завершився. На 72-й хвилині Моха легко позбувся опіки Пердути й віддав хороший пас у воротарський майданчик, де Матяж елегантно п’ятою втретє змусив капітулювати Сарнавського. Всього за сім хвилин наші футболісти втратили все, що заробляли за попередні шістдесят п’ять. Шок… «Олімпік» реалізував практично всі моменти, які створив.

До кінця матчу залишалося ще вдосталь часу, але «Ворскла» так і не змогла відновитися психологічно. Василю Сачку було реально ніким освіжити й підсилити гру. На полі з’явився лише Кунєв. Незадовго до фінального свистка Роман мав свою нагоду, але його удар головою був заблокований захисником.

Покійний Віктор Євгенович Прокопенко колись сказав, що логіки в футболі шукати не варто. І матч «Олімпік»-«Ворскла» дуже яскраво підтвердив це твердження.

Тепер закінчення чемпіонату перетворюється для полтавської команди практично на формальність у боротьбі за місця з сьомого по дванадцяте. З іншого боку, тренерський штаб отримує хорошу можливість награти склад на майбутнє та підтягнути власну молодь. Як зізнався на післяматчевій прес-конференції Василь Сачко, взимку «Ворскла» могла підсилитися кількома легіонерами, але керівництво клубу вирішило зробити ставку на українських футболістів. Ну що ж, коли як не тепер їм себе проявляти?

Олександр Данник 

Погода