Останні новини - 08-11-2013, 04:11 - sasa 122

Проти фанатів Металіста полтавська міліція відкрила кримінальне провадження

Проти фанатів Металіста полтавська міліція відкрила кримінальне провадження

6 листопада адміністрація футбольного клубу “Ворскла” звернулась до полтавських правоохоронців  із заявою про вчинення кримінального правопорушення під час футбольного матчу між командами “Ворскла” (Полтава) і “Металіст” (Харків).

3 листопада, в день матчу, на стадіоні полтавського клубу були зламані та підпалені понад 300 глядацьких крісел, “гості” протизаконно використовували піротехнічні засоби тощо.

Київським райвідділом міліції Полтавського міського управління відкрите кримінальне провадження щодо умисного знищення або пошкодження майна. Санкція статті передбачає покарання – до 3-х років позбавлення волі. Розпочате досудове слідство, повідомляє ВЗГ МВС України в Полтавській області.

Нагадаємо, керівництво футбольного клубу “Металіст” пообіцяло відшкодувати ФК “Ворскла” збиток, заподіяний стадіону, після узгодження кошторису. Ним також 4 листопада була розповсюджено заяву, в якій звернулось до уболівальників із вимогою розібратися в причинах подій всередині фанатського колективу. Клуб висловив намір провести власне розслідування, ідентифікувати всіх порушників і притягнути їх до відповідальності, передбаченої законодавством України. Також клуб в судовому порядку домагатиметься відшкодування ними суми штрафу, який буде накладений на “Металіст” дисциплінарними органами ФФУ.

Під час матчу в Полтаві 3 листопада на гостьовому секторі було виламано більше 300 пластикових крісел, які були спалені або викинуті на бігові доріжки. Весь збиток, заподіяний стадіону, після узгодження кошторису компенсує харківський клуб.

У той же час контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України на своєму вчорашньому засіданні, переніс розгляд справи про поведінку уболівальників під час матчу  \”Ворскла\” – \”Металіст\”, на наступне засідання, яке відбудеться 14 листопада.

Погода