Матчі - 30-11-2016, 09:11 - Націоналіст 156

Півфінал Кубка України – без «Ворскли»

Півфінал Кубка України – без «Ворскли»

Полтавська «Ворскла» не змогла здобути путівку до півфіналу Кубка України. Як і в матчі чемпіонату, «Дніпро» виявився сильнішим за команду Василя Сачка.

Перші тридцять хвилин зустрічі пройшли в рівній боротьбі з невеликою територіальною перевагою дніпрян. Але першу небезпеку створили гості. Кобахідзе отримав довгу передачу, увійшов до штрафного майданчика й пробив – Лунін був на місці.

Ближче до кінця тайму «Дніпро» притис «Ворсклу» до своїх воріт і саме в цей часовий проміжок мав найреальнішу нагоду відкрити рахунок. На 38-й хвилині чергову «професорську» передачу віддав Ротань. Луньов вискочив сам на сам з Непогодовим, але перекинути воротаря полтавців не зумів. Дмитро вчасно виставив руку й свої ворота відстояв. Періодично в матчі виникали паузи й футболісти не втрачали нагоди взяти в руки спортивну пляшку для води (рос. спортивная бутылка для воды) і втамувати спрагу.

На 45-й хвилині свій шанс отримав Хльобас, але з його ударом в ближній кут справився Лунін. Перший тайм завершився нульовою нічиєю.

У другій половині матчу «Ворскла» виглядала дуже втомленою. Підопічним Сачка доводилося працювати переважно без м’яча, що ще більше вимотувало команду. За таких умов гол дніпрян виглядав справою часу.

На 63-й хвилині після пасу зі штрафного від Кравченка двічі міг забивати Ротань, але в обох епізодах відмінно зіграв Непогодов, який відбив спочатку удар головою, а потім і ногою.

У результаті все вирішила заміна Дмитра Михайленка. Він випустив на поле Баланюка замість Кожушка й саме Денис став автором вирішального голу. На 73-й хвилині Луньов прострілив в лівого флангу у штрафний майданчик «Ворскли», Чеснаков не дограв з нападником господарів, якому цього було цілком достатньо, щоб відправити м’яча в дальній кут – 1:0.

Після голу картина гри не змінилася. «Дніпро» й надалі контролював ситуацію на полі. На 79-й хвилині хороший удар зі штрафного вдався Кравченку, але вкотре свою майстерність продемонстрував Непогодов.

Якщо до 82-ї хвилини у вболівальників полтавців ще були примарні надії на порятунок матчу, то з вилученням Турсунова вони остаточно розвіялися. Санжар буквально за одну хвилину заробив два попередження в неігрових моментах й залишив свою комнду в меншості.

«Ворскла», яка до цього в другому таймі нічого не створила біля воріт суперника, була приреченою. Останній шанс на продовження боротьби у полтавців відібрав боковий арбітр, який помилково «запалив» «поза грою» на першій доданій хвилині, зірвавши чистий сихід сам на сам з воротарем Олексія Дитятьєва.

Дніпровці здобули заслужену перемогу й стали другим півфіналістом Кубка Україна. На свого суперника їм доведеться трохи зачекати, адже доля матчів за участю «Динамо» і «Шахтаря» вирішиться пізніше.

Олександр Данник  

Погода