Кубок Полтавщини - 19-08-2010, 12:08 - sasa 188

Півфіналісти відомі!

Півфіналісти відомі!

У середу, 18 серпня, відбулися повторні чвертьфінальні поєдинки розіграшу Кубка Полтавщини. З чотирьох матчів було зіграно лише два, які завершилися без будь-яких сенсацій. Про один з них наша розповідь.

ФК «Лубни» – ФК»Велика Багачка» 0:3 (0:0).
Голи: Диндіков (47), Зав’ялов (64), Подробаха (77).
Судді: Б. Щербаков, О. Яненко, Б. Пащенко (усі – Кременчук).
Інспектор: В. Наритник (Кременчук).
«Лубни»: Макаренко (Четверіков,55), Величко, Личман, Загоруйко (Козлов, 78), Нечипоренко (Остапенко,61), Порощай, Ротай, Морозюк, Шоха, Мірошніченко (Якуба,80), Головко (Годунов,73). Запасні: Савельєв, Болюх. Тренер: А. Гришанович.
«Велика Багачка»: Гринько, Таран (Баштовий,83), Берун, Винник (Гришанович,57), Розка, Федоришин, Ященко, Диндіков (Безуглий,78), Подробаха, Зав’ялов (Коломієць,69), Дубницький. Запасний: Цибулько. Тренер: В. Манасян.
Лубни. Стадіон «Торпедо». 18 серпня. 148 глядачів. +25 градусів.

На стадіони у Лубнах (чи «Центральний», чи «Торпедо») на «Велику Багачку», зазвичай, приходять на гру численні уболівальники. Вперше цього дня був антирекорд – всього 148 глядачів. Це пов’язано з тим, що після чвертьфінального першого матчу у Великій Багачці був зафіксований рахунок 5:0 на користь господарів. Як кажуть, Лубнам вже нічого «не світило». Тренер господарів Анатолій Гришанович не викликав на гру декількох «іноземних» гравців, які б при любому розкладі не допомогли б команді пройти до наступного етапу кубкових змагань. Тому проти «збірної області» вели боротьбу лише вихованці місцевого футболу, серед яких були навіть гравці юнацького складу ФК «Лубни» – Максим Козлов, Руслан Годунов і Валерій Якуба. Був правильним вибір складу тренера – нехай юнаки зіграють з іменитим суперником і наберуться потрібного досвіду.

Із перших хвилин матчу відчувалася перевага гостей. Могли відзначитися голами Олекасндр Диндіков, Сергій Ященко, який щойно повернувся до гри після травми. А Анатолій Подробаха, що забиу три м’ячі у ворота луб енців у першому матчі, на 18 хвилині вийшов «віч-на-віч» із воротарем господарів і останній його переграв. Взагалі, як і у великобагачанській зустрічі суперників, цього дні голкіпер господарів Євген Макаренко багато разів виручав команду від голів. За дві хвилини до завершення першого тайму Анатолій Подробаха після численних «сутолок» у карному майданчику лубенців переправляє м’яча у сітку воріт, але гол суддею не був зарахований, бо був зафіксований «напад на воротаря». Потрібно зазначити, що юна лубенська команда у першому таймі гідно протистояла команді-зірці, господарі могли не раз і відзначитися, але їм бракувало точності при завершенні атак.

Після перерви вже на другій хвилині красень-гол проводить  зі штрафного у самісіньку «дев’ятку» досвідчений Олександр Диндіков – 1:0 на користь гостей. Далі лубенці після декількох замін чомусь «посипалися». Після штрафного прострілу чудовий м’яч ударом головою забиває невтомний Сергій Зав’ялов. А останню голеву крапку у поєдинку ставить півзахисник гостей Анатолій Подробаха – 3:0 на їх користь і багаччани у кубковому півфіналі, де їх суперником буде «Колос» з Дмитрівки Кременчуцького району. Дмитрівчани у першому матчі розгромили 7:1 на виїзді ФК «Миргород», тренер якого відмовився їхати на повторний поєдинок.

Ще в одному матчі юні резервісти полтавської «Ворскли» ДЮФШ і вдома зазнали поразки 1:3 від градизького «Темпу» (перший матч – 5:2 на користь «Темпу»). Як повідомив тренер полтавців Вадим Касимов, його підопічні вперто чинили опір сильнішому супернику, але поступилися. Єдиний гол юного ворсклянина Олександра Тарчукова не вивів команду до наступного етапу змагань.

Отже, у кубкових півфіналах наступного тижня зустрічаються: «Колос» (Дмитрівка) – ФК «Велика Багачка» та «Темп» (Градизьк) – «Нове життя» (Андріїівка). Матчі відбудуться 25 серпня та 1 вересня.

На фото: Момент гри матчу ФК «Лубни» – ФК «Велика Багачка» (фото Юрія КЛИМЧЕНКА)

Погода