Останні новини - 26-10-2013, 09:10 - sasa 145

Рамос сподівається нарешті перемогти Ворсклу

Рамос сподівається нарешті перемогти Ворсклу

Дніпро – Ворскла
27 жовтня. Дніпропетровськ. Стадіон Дніпро-Арена. Початок о 18.30.
Арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари).
Пряма трансляція на каналі 2+2
Прогноз ― 2:1

Так вийшло за календарем чемпіонату, що два заключні матчі першого кола, ворскляни проводять проти лідерів – Дніпра та Металіста. Спочатку підопічні Василя Сачка з\’їздять до Дніпропетровська, а вже наступного туру вдома поміряються силами з Металістом. До того ж, у середу Ворскла ще зіграє ще й кубковий поєдинок 1/8 фіналу в Тернополі проти місцевої однойменної команди. Одним словом тиждень для біло-зелених намічається досить складним і насиченим.

У гості до Дніпра полтавці їдуть з непоганим результатом: команда комфортно розташувалася на шостому рядку турнірної таблиці з 23-а очками наробку. Ворскла на очко відстає від Динамо та на два від Чорноморця, які розташувалися на п\’ятому та четвертому місцях відповідно.

Напередодні поєдинку в Дніпропетровську півзахисник полтавської команди Іван Кривошеєнко продовжив свій контракт з Ворсклою ще на рік. Нова трудова угоду футболіста розрахована до 31 грудня 2014-го року.

Щодо матчу з Дніпром, то півзахисник біло-зелених, сподівається, що Ворскла зможе взяти очки в одного з лідерів чемпіонату:

– Якщо у нас виходить перемагати, значить ми набрали непогану форму. Хочемо, звичайно ж, продовжувати в тому ж дусі. З дуже серйозними намірами підходимо до поєдинку в Дніпропетровську. У Рамоса дуже пристойний колектив, що демонструє класний футбол, але ми враховуємо всі моменти. Я проаналізував, що за той час, що я граю в Ворсклі, дніпропетровцям ми ще жодного разу не поступалися. Постараємося продовжити приємну для себе традицію.

Дніпропетровцям не щастить з полями, на яких їм доводиться грати. Два тижні тому підвела погода на рідному полі, яка зробила галявину Дніпро Арени непридатною для гри в швидкий футбол, властивий Дніпру, і, відповідно, ускладнила процес відновлення футболістів. У четвер погодні умови зробили газон стадіону Афонсу Енрікеш у Гімарайші м\’яким і в\’язким, що так само, в першу чергу, впливає на фізичний стан і тривалість процесу відновлення. І, хоча Хуанде Рамос вже привчив всіх, що з легкістю може поміняти півскладу і це ніяк не позначається на результатах команди, все ж ризикнемо припустити, що ворскляни будуть мати деяку перевагу у функціональній готовності, адже до поля цього разу додасться і тривалий переліт з Португалії.

Як не дивно, але найтриваліша діюча серія без перемог Хуанде Рамоса і, відповідно, дніпропетровського Дніпра – саме в матчах проти Ворскли. Іспанський наставник зміг виграти свою першу гру проти полтавців навесні 2011 року, але після вже чотири матчі не знає радості перемог.

Цього року Ворскла у другому колі минулого чемпіонату змогла несподіванно перемогти в Дніпропетровську Дніпро ― 2:1. Причому полтавці здобули перемогу після цілої серії невдач ― команда не могла ні перемогти, ні, навіть, забити гол тривалий час. Як буде цього разу?

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода