- 11-09-2011, 12:09 - sasa 163

Репетиція перед Копенгаґеном

Репетиція перед Копенгаґеном

\”Ворскла\” красиво і впевнено перемогла у матчі 9 туру вдома одеський \”Чорноморець\” – 3:1 і з чудовим настроєм попрямує на перший матч групового раунду Ліги Європи в гості до ФК \”Копенгаґена\”

 

Ворскла – Чорноморець – 3:1

Протокол матчу

 

Ех, який матч міг вийти! Важко не погодитись з усміхненим Романом Григорчуком на післяматчевій прес-конференції – \”Чорноморець\” готувався дати бій супернику і розраховував зачепитися за залікові бали. Перші хвилини продемонстрували зарядженість на гру обох команд і обережність у атакуючих діях, а потім Безотосний по суті перемкнув гру в паралельний вимір…

Полтавчани вперше з’явились перед очима рідних уболівальників після феєричної перемоги в Румунії і відчутної поразки в Маріуполі. Копенгаген чекав, але Ліга Європи буде за кілька днів, а тут і зараз поранені одесити, яким відступати особливо і нікуди. Склад вийшов на поєдинок бойовий, з маленькими точечними змінами. Місце Курилова в центрі захисту зайняв голодний до футболу Матвєєв, а замість травмованого Маркоскі вийшов Закарлюка.

Команди придивлялись одна до одної, при можливості намагаючись завдати відчутних уколів. Багато фолів, пристрілки від Бурдужана і Політило, штрафні від Закарлюки налаштовували на важкий матч. Та на 20-й хвилині розкішний пас врозріз від Безуса вивів Кривошеєнка на побачення з голкіпером гостей. Іван уже прокинув м’яч мимо воротаря і в думках смакував як відправить кулястого в сітку. А Безотосний просто узяв і збив хавбека господарів. Беззаперечне вилучення за фол останньої надії і зміна акцентів у грі. Відразу замість одного з Ковальчуків (а їх вийшло на поле в стартовому складі аж троє) виходить Паст, який за 12 хвилин змушений діставати рибку з сітки. Це Закарлюка втомився кричати на партнерів і видав точну подачу з кутового на голову Янузі. Ахмед скористався моментом відмінно – 1:0.

В кінці тайму закульгав автор гольової передачі і був замінений на Громова. Виліковуйся швидше, Сергію!

Друга половина гри розпочалася знову із маленьких гойдалок, але \”Ворскла\” міцно тримала важелі керування грою. Як наслідок – підтвердження довіри Павлова до молоді і чергове попадання в яблучко з заміною. На 60-му оберті хвилинної стрілки годинника Громов викотився на голкіпера, скористався його помилкою і відправив м’яч повз відчайдушних захисників, але точно в рамку воріт – 2:0!

До речі, у другій сорокап’ятихвилинці прокинувся Ребенок, для якого цей поєдинок був персонально принциповим. І його старання були винагороджені за 8 хвилин після голу Артема. Оцінивши усі фактори, Паша з-за меж карного майданчика технічним ударом перекинув Паста. Такі голи можна переглядати не один раз у повторах.

Оплесками привітали глядачі вихід на поле Баранніка, також залікові хвилини в кінці матчу отримав Ткачук. А між цими подіями одесити один м’яч відквитали – після передачі Політила найспритнішим перед воротами Долганського виявився Донець.

З хорошим настроєм на Данію, нас чекає захоплююча єврокубкова осінь.

Разом до нових перемог!

Віталій Сонікссон

Погода