Новини - 12-11-2015, 01:11 - sasa 171

Роман Данилюк – завоював \”золото\” чемпіонату світу з новим паралімпійським світовим рекордом!

Роман Данилюк – завоював \”золото\” чемпіонату світу з новим паралімпійським світовим рекордом!

У місті Доха (Катар) відбувся паралімпійський чемпіонат світу з легкої атлетики, в якому успішно виступили українські спортсмени, які завоювали загалом 26 медалей (4 золоті) та встановили два нові паралімпійські світові рекорди.

 
\"РоманРоман Данилюк – паралімпійський рекордсмен світу

 

Одним із чемпіонів та рекордсменів світу став наш земляк Роман Данилюк – вихованець школи легкої атлетики Кременчука. У першості зі штовхання ядра серед представників паралімпійської нозології F12 (18 учасників) Данилюк уже у першій спробі, як з\’ясувалося пізніше, забезпечив собі золоту медаль, штовхнувши ядро на 15 метрів 43 сантиметри. А в останній, 6-й спробі Роман Данилюк встановив ще й новий паралімпійський рекорд у цій нозології – 16 метрів 64 сантиметри. Попередній світовий рекорд тут належав Хайтао Сун з Китаю і був на 2 см меншим (16 метрів 62 сантиметри) – він тримався понад 11 років, адже був встановлений на Всесвітніх Паралімпійських іграх в Афінах – 21 вересня 2004 року.

Срібним призером у цій нозології зі штовхання ядра став Саман Пакбаз (Іран) – 15 м 19 см, бронзовим – Кім Лопес (Іспанія) – 15 м 03 см. Ще один наш земляк – Андрій Голівець із Кременчука у цій же нозології фінішував у штовханні ядра на 9-му місці з результатом – 13 метрів 60 сантиметрів.

Прикро, але Роман Данилюк – корінний кременчужанин, якого можна назвати нашим земляком у тимчасовій \”еміграції\” – останнім часом він мешкає і тренується у Черкасах – через брак коштів на Полтавщині. І він – не єдиний наш \”зірковий емігрант\”. Кілька років тому з Полтави до Черкас також переїхав легкоатлет-дефлімпієць (з вадами слуху) – Микола Кулик, вихованець полтавського тренера Івана Глушка. Він виявився непотрібним для Полтавщини. А вже переїхавши до Черкас, Микола Кулик також став дефлімпійським чемпіоном та рекордсменом світу і Європи.

Аркадій СПИЦЯ

Погода