- 15-09-2012, 09:09 - sasa 147

Розгром у день народження капітана

Розгром у день народження капітана

Полтавська команда програла. Програла вперше коли її став тренувати Сергій Свистун. Програла в День народження свого капітана – Сергія Долганського, який цього дня святкував свої 38 років і якому довелося чотири рази виймати м\’яч із сітки. Програла в Харкові, де не програвала два попередні матч і три роки взагалі. Програла вдруге цього сезоні з великим рахунком. Програла заслужено і практично без шансів. Фарт Свистуна закінчився? Варто чекати на висновки керівництва?

 

Металіст – Ворскла – 4:0

Протокол

 

Закінчилась фартова смуга та ейфорія імені Сергія Свистуна. \”Ворскла\” зазнала нищівної поразки у Харкові, як по рахунку, так, що найприкріше, і по грі. Захист тримався з останніх сил і остаточно склався у другому таймі.

 

Стартовий склад перетасувався як колода гральних карт. Впевнено почував себе у воротах лише іменинник Долганський. У центрі захисту вийшов Чеснаков разом з Матвєєвим, який отримав черговий шанс переконати у своїй готовності виступати на найвищому рівні. Даллку повернувся на свій майже рідний правий фланг, зліва звично розташувався Селін. Фланги віддані на відкуп досвідченому Кривошеєнку і юному Громову. Центр поля віддано Краснопьорову, Безусу та Маркоскі. А на вістрі атаки несподівано опинився Будник. От такі рішення від Свистуна.

 

Перший тайм на полі була тільки одна команда. І ця команда – \”Металіст\”. Жодного удару навіть у напрямку воріт не завдали ворскляни. Усі переходи через центр поля можна перелічити на пальцях однієї руки токаря, який не дотримувався техніки безпеки. Натомість Вільягра просто не помічав втомленого збірною Селіна і принаймні тричі міг допомагати партнерам відкрити рахунок. Крістальдо дивом не влучив у порожні ворота. Допоміг гострий кут. А ще двічі покинуті голкіпером ворота рятував Чеснаков. Додати сюди моменти, коли на початку матчу Долганський перевів м’яч у поперечку, а на останніх хвилинах тайму двічі рятував після удару Вілліана та добивання Шав’єра – зовсім нерадісна картинка для \”Ворскли\” вимальовувалась.

 

Окремо слід відзначити дії арбітра. Ні, претензій до підсумкового результату не має бути жодних. Але якість суддівства викликає забагато питань. Не часто можна побачити жовту картку гравцю в моменті, коли суперник розігрує штрафний удар при досить очевидних умовах. Вилучення помічника Маркевича схоже просто на зрив нервів арбітра, хоча хвилиною раніше рефері просто пожалів Барвінко, лише попередивши гравця за стрибок у ноги Даллку. Ну і відверто побоявся фіксувати фол Торреса на Безусі, на останню надію могло тягнути. І це лише за перший тайм.

 

Друга половина гри розпочалась з перехоплення активним Романом м’яча поряд із штрафним майданчиком суперника. Відпустив півзахисник м’яч, що дозволило Пшеничних вибити кулю. Гра продовжується у дуже жорсткому ключі, при відсутності рішучих дій арбітра.

 

На 60-й хвилині вперше мусив рятувати свої ворота Дішленкович – Безус прямим ударом зі штрафного нарешті означив претензії ворсклян на атаку. Відразу після цього чергове порушення правил від Барвінко завершилось повторним попередженням та вилученням. А вже за три хвилини \”Металіст\” у меншості відкриває рахунок. 25 метрів було до воріт іменинника Долганського, та вони не завадили покласти Шав’єру м’яч точно у верхній кут.

 

Кинулись полтавчани відіграватись, та натомість отримали чергове казна-що від арбітра. Маркоскі в красивому боковому підкаті вибиває кулю у Соси, аргентинець артистично в польоті розводить руками. Це настільки вразило відомого театрального критика Арановського, що він виписує нагороду Йовану – друга жовта перетворюється на червону. І \”Ворскла\” посипалася.

 

Ще тричі змушували капітулювати Долганського південноамериканські футболісти. Тайсон після невиправданої обрізки Безуса вийшов сам-на-сам з голкіпером і спокійно відправив м’яч у ворота. Шав’єр поцілив з дальньої дистанції прямісінько у дев’ятку. І на завершення Марлос, мов знущаючись пройшов без жодного супротиву до лінії штрафного майданчика і елегантно перекинув капітана гостей. 4:0 – заслужена поразка \”Ворскли\”.

 

Несподівана перемога над \”Динамо\”, дві неоднозначні нічиї з \”Зорею\” та \”Дніпром\” схоже вичерпали тренерський фарт Свистуна. Мабуть, замало прохань футболістам зіграти самовіддано та впевнено. Наполегливість на полі може дати результат в одному-двох матчах, а для довгої турнірної дистанції цього явно замало. Чекати рішучих дій від Свистуна чи від керівництва? Поживемо-побачимо.

 

Віталій Сонікссон

Погода