Аматори - 28-09-2010, 11:09 - sasa 204

\”Розсошенці\” рятуються

\”Розсошенці\” рятуються

Програючи по ходу матчу, розсошани змогли вирвати нічию.


\”Дальні острови\” – “Розсошенці” – 3:3
\”Дальні острови\”: Міняйло, Сухомлин, Собкович, Васильєв, Литовчак, Гайдар, Киричко, Поліщук, Стрельченко, Михайленко, Сидоренко.
Запасні: Папенко, Ткаченко, Федоринов, Хрипко, Пирогов, Теремонок, Дзюба.
\”Розсошенці\”: Сидько, Корнієнко, Таран, Федоришин, Поліянчук, Марченко, Сітак, Бондаренко, Подробаха, Миколаєнко, Хоменко.
Запасні: Ященко, Остапенко, Ниділько, Борсало.

Матч середняка і одного з лідерів повинен був закінчитися перемогою на класі чемпіона. Адже за складом “Розсошенці” на голову вищі за свого суперника. Та, як кажуть:”Прогнози річ уперта”, тому для тих, хто завітав у вівторок на стадіон у Розсошенцях футболісти подарували справжній бойовик, у якому було все – і цікава зав’язка, і вилучення, і пенальті, і, наостанок, розв’язка – все, що потрібно для матчу, про який ще довго говоритимуть. Але як завжди у бочці меду була й ложка дьогтю – знову не обійшлося без суддівських помилок. Однак саме вони і допомогли розсошанам провести просто героїчні останні хвилини.

Стартові п’ятнадцять хвилин пройшли у рівній боротьбі, в основному  в центрі поля. Перший небезпечний момент виник на сімнадцятій хвилині, коли після прострілу з правого флангу Поліщука Михайленко з одинадцяти метрів не влучив по м’ячу. У наступній атаці вже розсошани відповіли “любязністю” – Хоменко не зміг прийняти м’яч на лінії штрафного майданчика, а в разі успіху він виходив віч-на-віч з Міняйлом. Ігрова перевага потихеньку переходить до номінальних гостей. Атаки розсошан стають гострішими і захисники “островитян” не завжди встигають за швидкими переміщеннями суперника. Так на 22-й хвилині Хоменко обікрав захисника і вийшов на побачення з голкіпером, коли пролунав свисток арбітра. Спочатку склалося враження, що саме нападник порушив правила та суддя був інщої думки і вказав на штрафний у бік воріт “Островів”. Цікаве рішення, адже, якщо порушення і було (особисто я його не побачив), то м’яч залишився у форварда, і тому зупиняти матч причини не було. Однак рішення було прийнято. Марченко класно виконав штрафний, але м’яч пройшов у сантиметрах від стійки. Непогані нагоди відзначитися також втратили Миколаєнко та Бондаренко. А от “Дальні острови” до реалізації моментів поставилися більш старанно. Чи не перший удар у бік воріт Сидька приніс результат. Гол на свій рахунок записав Собкович. Не встигли “Розсошенці” оговтатись від пропущеного м’яча як рахунок став 2:0. Сухомлин пробив з лінії штафного майданчика – Сидько відбиває, але першим на добиванні був Поліщук. Саме за такого перебігу подій команди пішли на перерву. Після короткого відпочинку розсошани заграли ще активніше. У перерві Вазген Манасян вніс деякі корективи у тактичну побудову. На вістрі атаки знову з’явився Подробаха, який перший тайм відіграв у центрі поля, а на праву бровку вийшов Ященко і саме він виявиться одним із героїв матчу. Перебудова дала свої плоди. Центр поля був повністю за “Розсошенцями”.

Моменти раз по раз виникали біля воріт Міняйла. Спочатку голкіпер відбив удар Хоменко, а потім Подробасі не вистачило лічених сантиметрів, щоб переправити м’яч у сітку. Відповідав і суперник. Михайленко “запоров” вихід один на один, пробивши у Сидька. “Розсошенці” все ж досягли свого за двадцять хвилин до закінчення матчу. Стрімка атака правим флангом завершилася точним ударом Ященка. Здавалося інтрига знову повертається у матч. Проте вже наступна атака “островитян” стає результативною. Папенко, який вийшов на заміну, скористався пасом з глибини поля і повернув своїй команд перевагу у два м’ячі. А ось тут і виникла та сама помилка судді, яка врешті-решт вплинула на перебіг матчу. В момент прийому м’яча Папенко знаходився у явному положенні поза грою, однак лайнсмен не дав відмашку прапорцем і тим самим дозволив нападнику забити гол. У цей момент незадоволеними діями арбітра були всі присутні, хто підтримував розсошан, а капітан команди Свириденко, який участі у матчі не брав, довго сперечався з арбітром на лінії. Відмінити гол йому не вдалося, але завести своїх партнерів йому точно вдалося. Хоча після цього інцеденту футболісти у чорних футболках могли пропустити ще, але Поліщук з шести метрів поцілив у стійку. Саме після цього команда завилась по-справжньому і видала прекрасну кінцівку зустрічі. На 85-й хвилині Ященко заробляє пенальті, який чітко реалізує Бондаренко. За дві хвилини за порушення перед своїм штрафним майданчиком другу жовту картку отримав Киричко і у відповідальний момент залишив свою команду у меншості. Штрафний непогано виконав Миколаєнко – м’яч “просвистів” біля лівої дев’ятки. А вже у компенсований час прострілом Ященка скористався Бондаренко, тим самим встановивши остаточний рахунок у матчі.

Погода