Останні новини - 27-03-2013, 09:03 - sasa 201

Рубікон Свистуна

Рубікон Свистуна

Ворскла – Зоря

29 березня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 19.15

Арбитр: Сергій Березка (Київ)

Пряма трансляція на каналі Футбол

Прогноз – 0:0

 

Пригадується мені номер луганської команди КВН, показаний у рамках конкурсу стем приблизно на початку 2000-х. Там капітан української збірної Андрій Шевченко потрапляє на прийом до президента Кучми якраз після поразки нашої команди у стикових матчах до ЧС-2002 із рахунком 1:4. Як так? Запитує Кучма. Та я вважаю, що наша збірна була підготовлена значно краще за німців. Парирує Шевченко. Звісно, відбігати 90 хвилин без м’яча не кожен зможе. Констатує президент.

 

До чого це я? Та до того, що роботу полтавської „Ворскли” на зимових зборах в принципі видно. Команда добре готова функціонально, в перших трьох матчах по цьому компоненту не програла жодному з суперників, хоча серед них і були команди лідируючої групи. Інша справа рахунок на табло. І якщо поразку командам, які наразі, якщо дивитися на турнірну таблицю, є об’єктивно сильнішими, якось виправдати можна, то чергова потенційна невдача у п’ятничному матчі із „Зорею” може дорого обійтися наприкінці чемпіонату Сергію Свистуну і його підопічним.

 

Відрив від ужгородської „Говерли” становить 9 очок, що на перший погляд доволі багато. Але якщо врахувати, що суперникам ще належить провести очну зустріч, то два вдалі матчі ужгородців і два невдалі полтавців можуть кардинально змінити ситуацію. Тому якщо не брати три очки у матчі із „Зорею”, яка є командою приблизно нашого рівня, то де їх брати взагалі?

 

Інша справа, що для того, щоб перемагати, потрібно забивати. А з цим у команди Свистуна серйозні проблеми, адже за перші три весняні матчі не створено фактично жодного гольового моменту. Пов’язано це і з відсутністю як хорошого нападника, так і гравця, який здатен би був замінити Романа Безуса. Новачок Куценко поки явно не дотягує до рівня Романа. Та й до рівня Прем’єр-ліги взагалі.

 

Після матчу з „Шахтарем” Сергій Свистун пообіцяв влітку точкове підсилення складу. Ми пам’ятаємо „блокноти Павлова”, у яких були записані прізвища потрібних футболістів. На ділі ці записи виходили пшиком. Але мова не про це. Що роботи зараз? Чи зможе Сергій Свистун налаштувати своїх підопічних на гру з „Зорею” так, що це компенсує нестачу у деяких моментах індивідуальної майстерності? Питань наразі більше, ніж відповідей. Але ясно одне. Після матчу з „Зорею” можна буде робити перші висновки щодо самостійної роботи головного тренера ворсклян. Багаж Павлова закінчився і саме ігри з такими суперниками, як „Зоря”, мають стати своєрідним лакмусовим папірцем. Таким собі Рубіконом.

 

Говорячи про матч „Ворскла” – „Зоря” не можна не згадати і про футболістів, які встигли пограти в обох командах. За луганців нині виступають екс-полтавці Постранський, Ярмаш та Ідахор. Цих футболістів полтавські уболівальники упевнений ще не забули. За „Ворсклу” виступає Сергій Сілюк, який ще минулого року одягав футболку „Зорі” та Курилов, якого полтавські шанувальники футболу вже й забули, коли в останнє бачили на полі в офіційних матчах за біло-зелених. Тому постежити за цими футболістами буде цікаво.

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода