- 19-02-2013, 10:02 - sasa 183

Самі клуби не можуть просто так піти в чемпіонат СНД

Самі клуби не можуть просто так піти в чемпіонат СНД

Сергій Стороженко порахував, що для створення нової ліги знадобиться внести 14 змін до статуту ФФУ

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко розповів, за яких умов Федерація футболу України може змінити своє негативне ставлення до чемпіонату СНД:

\”Я не уявляю собі, що ситуація зміниться. Але чисто гіпотетично: якщо ФІФА піде на порушення свого статуту або внесе до нього зміни, і скаже, що ФФУ та РФС потрібно теж змінити свій статут, тільки тоді ситуація може розглядатися. Я порахував, що для заяви про таке чемпіонаті ФФУ потрібно ввести 14 змін до свого статуту. Це неможливо!

Самі клуби не можуть вирішувати, виступати чи їм в якомусь об\’єднанні чи ні. Є національна ознака кожного чемпіонату, є шаблон турнірів, про це говорив і Блаттер: тільки в державних національних територіальних одиницях може проходити професійний чемпіонат.

Тому коли президенти клубів говорять \”Ми туди підемо\”, то… Говорити можна все, але є зобов\’язання, підписані керівниками цих клубів, що вони можуть виступати тільки в національному чемпіонаті. І поки ФФУ проти руйнування світової піраміди футболу, для таких клубів, які ведуть сепаратні переговори або порушують статут ФФУ, можуть виникнути підстави для застосування санкцій\”.

Погода