Полтавщина-Спорт - 05-10-2013, 10:10 - sasa 233

Що таке воркаут?

Що таке воркаут?

Їх називають по-різному: вуличні акробати, “турнікмени”, воркаутери.

Однак, воркаут – це не тільки новий фітнес-напрям, який завойовує все більшу популярність серед молоді (особливо вулична складова), але також – це спортивний рух, завдання якого полягає в об’єднанні ініціативних груп у різних містах і координації їх діяльності з метою підвищення ефективності.

Тих, хто займаються подібним видом діяльності, називають не інакше як “турнікменом”, і не дарма. Що вони витворяють на ньому, хочеться просто застигнути і годинами дивитися на них. Тому ні для кого ні секрет, що ці акробати стають популярними у кожному в місті нашої країни. Побачивши їх у перший раз, ніяк не можеш зрозуміти: як це вони так утримуються на турніках або брусах під час складних прийомів? Звичайно ж воля, характер, важкі тренування, але все таки є предмет, який допомагає будь-якому новачкові!

Це своєріднй ангел-охоронець початківця який займається воркутом, він запобігає падінням недосвідченого акробата під час його тренувань. Однак є хлопців, у яких завжди був девіз: “33-и рази впав ― на 34-й раз зміг”. Так що друзі бігом на вулицю і тренуємося!

Безумовно, цей спорт, не побоюся цього слова, найкорисніший адже: по-перше тренування йде на вулиці під відкритим небом, по-друге йде швидкими темпами накачування м’язової маси, по-третє розвивається гнучкість, пластичність, і нарешті найголовніше якщо ти “турнікмен” – значить ти подолав страх, це на перший погляд здається, що нічого страшного, але як тільки ти хапаєшся руками і намагаєшся щось зробити тобі стає страшно і ти говориш собі: “Ні я це не зроблю”. Отже, не кажіть мені що це даремний спорт!

А що робити коли зима, адже турніки завалені снігом?

Вуличним акробатам не страшна ніяка погода, вони завжди тренуються і досягають своїх результатів.

Що пропагують “турнікмени”?

Відповідь проста, вони за здоровий спосіб життя: не курити, не пити, Не вживати наркотики, це їх гасло по життю, але і природно вони за спорт, за спортивну націю.

Погода