Новини - 03-02-2010, 03:02 - sasa 215

Сенсаційна бронза юної стрибунки

Сенсаційна бронза юної стрибунки

Сьогодні, 3 лютого, у Запоріжжі завершився зимовий чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків і дівчат.

Справжню сенсацію здійснила на змаганнях 15-річна полтавка Людмила Недоїдок, вихованка Полтавської ДЮСШ-5 (тренери – С. і О. Кравченки). У секторі для стрибків у висоту Людмила завоювала бронзову медаль серед своїх ровесниць з результатом – 170 см. Цікаво, що висоту 165 см полтавка взяла з третьої спроби, а висоту 170 см – з першої спроби. У цьому ж секторі для стрибків у висоту ще одна полтавка Тетяна Рубан посіла 7 місце з результатом 165 см.

Ще один вихованець Полтавської ДЮСШ-5 – Владислав Контарчук став фіналістом юнацького чемпіонату України зі стрибків у висоту серед юнаків, виконавши кваліфкаційний норматив (185 см) у першому раунді змагань. Але у фіналі наш земляк подолав планку на висоті лише 180 см і фінішував на 13 місці.

Таким чином у цьогорічному юнацькому чемпіонаті України Полтава була представлена одразу трьома фіналістами у стрибках у висоту. це є справжній прорив у цьому надзвичайно високотехнічному виді \”королеви\” спорту. Адже всі добре розуміють, що коли на головному стадіоні обласного центру навіть відсутній сам сектор для стрибків у висоту, то з підготовкою юних спорсменів виникають великі проблеми. На щастя, не так давно гарний сектор для стрибків у висоту з\’явився під трибуною полтавського стадіону \”Ворскла\” – в легкоатлетичному манежі ДЮСШ-5. І одразу ж цей сектор перетворився на справжню \”оазу\” для місцевих \”стрибунців\” та їх тренерів.

Також успішно виступили у Запоріжжі наші земляки-спринтери з Кременчука. Але, напевно, самі вони не повністю задоволені стабільністю своїх результатів. Ксенія Антонова і Андрій Білоножко по двічі ставали фіналістами юнацького чемпіонату України з бігу на 60 і 200 метрів. Причому на 60-метрівці вони обидва посіли 5 місце. Але Антоновій відверто не поталанило. У кваліфікації бігу на 60 м вона показала один з найкращих результатів серед усіх учасниць – 7,93 сек., у півфіналу – 7,95 сек., а ось у фіналі її час був уже далеко не \”призерським\” – 8,13 сек. Білоножко також у півфіналі на 60 метрів фінішував з результатом – 7,19 сек., а у фіналі з трохи гіршим результатом – 7,23 сек.

На дистанції бігу на 200 метрів і Ксенія, і Андрій у фінальних забігах також \”дружно\” показали шості результати: Антонова – 26,69 сек., Білоножко – 24,08 сек. Фіналістом з бігу на 60 метрів з бар\’єрами став ще один вихованець тренерів С. і О. Кравченків з полтавської ДЮСШ-5 – Максим Зяблюк. Він за підсумками двох фінальних забігів показав дев\’ятий результат серед своїх ровесників – 8,94 сек., покращивши свій попередній результат кваліфікаційного забігу (9,01 сек.).

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода