Інтерв'ю гравців, тренерів - 15-01-2013, 12:01 - sasa 172

Сергій Свистун: \”У нас є план, який принесе \”Ворсклі\” результат\”

Сергій Свистун: \”У нас є план, який принесе \”Ворсклі\” результат\”

Наставник ворсклян про збори в Туреччині

— «Ворскла» стала першою командою, яка вирушила на закордонний тренувальний збір. Із чим пов’язаний настільки ранній виліт до Туреччини?
— Вирішили скоріше зібратися всією командою, оскільки був намір перевірити функціональний стан як старожилів, так і тих, хто до нас лише приєднався. А друга причина — банальніша: авіаквитки. Турецький напрямок перевантажений, і 9 січня було найоптимальнішим для вильоту.

— Ніколи не думав, що такі фактори можуть вплинути на підготовку команди елітного дивізіону…
— А я не став би акцентувати на цьому увагу, бо ж нічого екстраординарного не сталося.

— Цей тренувальний збір — дебютний для вас — тренера команди прем’єр-ліги. Чи хвилюєтеся з цього приводу?
— Усе, що вперше, — завжди хвилююче. Це можна сказати про будь-який аспект життя. Але за складом характеру, мені слід одразу зануритися в роботу — тоді все налагоджується й відбувається так, як необхідно.

— Перша відмінність од методів роботи вашого поперед­ника у «Ворсклі» — Миколи Павлова — вже помітна: відсутність традиційного збору в Ялті. Які ще нововведення очікують на футболістів упродовж підготовчого періоду?
— Зізнаюся, тема порівняння методів роботи Миколи Петровича з моїми починає утомлювати. Можу сказати, що в мене свій погляд на підготовку та робочі процеси, в Павлова — свій. Та коли на кожному кроці порівнюють — це набридає. У нас є свій план, який, сподіваюся, принесе «Ворсклі» результат.

— Під час зимового антракту команда мусить сильно змінитися. Чи придумали вже спосіб зробити непомітною відсутність двох ключових у минулому виконавців?
— Роман Безус та Євген Селін дуже виросли за останній час. Якби колись Микола Петрович не повірив у них, не дав удосталь ігрового часу, то, мабуть, і не знали би про них. У нас є своя хороша молодь, якій також варто пройти цей шлях. Ми ж допоможемо у їхньому зростанні всіма можливими для нас методами. Звісно, цей шлях не буде простим.

— Чи базуватиметься комплектація на внутрішніх резервах?
— Будуть й інші придбання — однозначно. Проте прізвищ називати із зрозумілих причин не буду.

— Тоді останнє запитання стосуватиметься імені, яке вже відоме. Зараз у команді перебуває Сергій Сілюк. Яке враження справляє екс-футболіст «Зорі», котрий тривалий час не мав ігрової практики?
— Складно сказати, бо сьогодні вдалося провести лише перше повноцінне тренування (розмова відбулася у неділю. — С. Б.). Дощі також внесли корективи у наші плани. Хлопчина старається, але відсутність виступів дається взнаки. У кінці збору винесемо вердикт, а можливо, запросимо його ще й на наступний етап підготовки. Усе залежатиме від Сергія.

Степан БЕНДАС

«Український футбол».

Погода