- 28-02-2013, 02:02 - sasa 175

Сергій Свистун: \”У \”Ворсклі\” є кому грати в нападі\”

Сергій Свистун: \”У \”Ворсклі\” є кому грати в нападі\”

Наставник полтавців — про жорстких китайців, збори, мовний бар’єр та грецького новачка

— Сергію Володимировичу, перше питання класичне: розкажіть, як пройшли збори?
— У нас усе — за планом. Особисто я, в цілому, передостанньою фазою підготовки залишився задоволений. Цей період у Туреччині — така собі генеральна репетиція напередодні старту сезону: награвали основний склад, провели значну кількість спарингів. Уважаю, що до поновлення офіційних матчів команда готова.

— А в якому режимі проходитиме заключна стадія підготовки?
— Завтра (розмова відбулася в неділю. — Г. К.) буду в Полтаві, тож вирішуватимемо. Ще слід подивитися, в якому стані поля. Якщо в неналежному, то доведеться ще кудись їхати.

— До Криму?
— Не знаю, але точно не за кордон.

— Який контрольний матч виявився найінформативнішим для вас?
— Мабуть, із російською «Кубанню» та словацьким «Кошице» — дуже хороші опоненти. У принципі, відверто слабких спаринг-партнерів не було.

— А як пройшов двобій із китайським суперником? Відчувалась якась суто азійська специфіка в діях «Шанхай Шеньсін»?
— Знаєте, зараз уже навіть китайці сповідують європейські принципи, а тому якоїсь специфічної манери в них не помітив. Хіба що класу їм бракувало порівняно з іншими. Ми в них, щоправда, не виграли: забили лише один, а мали б — усі десять! А ще китайці досить жорстко, іноді грубо вели боротьбу. На щастя, наші хлопці прислухалися до моїх порад, а тому надто заводитися не стали й на ці провокації не реагували.

— Сергію Володимировичу, ще кілька запитань щодо трансферної політики. Уперше за чимало років склад «Ворск­ли» поповнив іноземець, який не володіє мовою…
— У мене ніколи не було якогось упередженого ставлення до легіонерів із дальнього зарубіжжя. Щодо Лагоса, то його трансфер відбувся досить прос­то: нам привезли його на перег­ляд і майже відразу було укладено угоду.

— Із його появою в клубі з’явився штатний перекладач?
— Та ні, обійдемося. У нас начальник команди англійською володіє, допомагатиме Лагосу. Сподіваюся, й він сам швидко адаптується та нівелює мовний бар’єр.

— Змушуватимете його відвідувати заняття з мови?
— Аякже!

— Була інформація, що до «Ворскли» приєднається француз Яннік Болі, але з ним не підписали контракт через зависокі фінансові вимоги вихованця ПСЖ…
— Знаю, що він уже в «Зорі», але вашу інформацію змушений спростувати — жодних перемовин не було.

— Загалом проблема форварда актуальна? Особливо враховуючи травму Ахмеда Янузі.
— Уже неодноразово говорив, що в передній ланці в нас є кому грати: молоді Громов, Бараннік. Отже, дефіцит не спостерігається.

— І новачків, як розумію, вже точно не буде?
— Так, принаймні до літнього міжсезоння.

Гліб КОРНІЄНКО

«Український футбол»

Погода