Анонси - 30-09-2023, 09:09 - admin 16388

Шахтар – Ворскла. Анонс матчу

Анонс матчу 9-го туру УПЛ сезону 2023/24 Шахтар – Ворскла.
Ворскла Шахтар анонс

Пропонуємо вашій увазі анонс матчу 9-го туру української Прем’єр-ліги сезону 2023/24 Шахтар – Ворскла.

Турнірне положення команд

Перед матчем 9-го туру відстань між Шахтарем та Ворсклою вимірюється дев’ятьма очками. Гірники наразі очолюють турнірну таблицю, а ворскляни замикають «десятку». У спину Шахтарю «дихають» Кривбас (одне очко відстанвання), Чорноморець та Полісся (по три очки відставання). Тому в випадку нічиєї або поразки в матчі проти Ворскли команда Патріка ван Леувена ризикує втратити лідерство.

У полтавців свої задачі. Зараз ситуація складається так, що в випадку поразки й успіху конкурентів підопічні Віктора Скрипника можуть опинитися в безпосередній близькості від зони вильоту. Тому очки бажано набирати навіть у матчах з лідером чемпіонату.

Проблеми зі складом

Однак, зробити це буде складно, оскільки полтавці мають суттєві проблеми зі складом. До травмованих раніше Юрченка, Феліпе та Чеснакова додалася дискваліфікація центрального захисника Сантани. Ще один захисник Віктор Корнієнко орендований у «гірників» і тому, вірогідно, за договором оренди проти своєї команди зіграти не зможе. Мінус три захисники й два креативних півзахисники – це дуже багато, особливо для нинішньої Ворскли. Тому перед Віктором Скрипником стоїть нелегке завдання: ким замінити відсутніх гравців і яку схему обрати, щоб максимально ускладнити життя лідеру чемпіонату.

Як зіграли в минулому чемпіонаті

У першому колі минулого чемпіонату Ворскла й Шахтар видали результативний матч, долю якого вирішив пенальті, реалізований на останніх хвилинах Михайлом Мудриком (3:2). А в останньому турі чемпіонату полтавці обіграли вдома донеччан за рахунок голів тауляна Сефері та Євгена Павлюка (2:1). Правда, на той момент Шахтар уже достроково здобув чемпіонство. Саме ця перемога та осічка прямого онкурента Олександрії дозволила команді Віктора Скрипника вийти в єврокубки.

Головний арбітр матчу

Головним арбітром матчу Шахтар  – Ворскла буде Віктор Копієвський з Кропивницького. На лініях йому допомагатимуть черкащанин Євген Петраков та херсонець  Максим Чертоляс. Також на матчі працюватиме система VAR.

Усього за суддівства Віктора Копієвського Ворскла провела 12 матчів і в них має негативний баланс: 4 перемоги, 1 нічия та 7 поразок.

Пам’ятні зустрічі

20.09.1998. Шахтар – Ворскла 7:3

Цей матч запам’ятався хокейним рахунком. Ворскла хоч і забила в Донецьку тричі, чого не робила ні до, ні після цього, пропустила відразу сім разів.

29.10.2000. Ворскла – Шахтар 2:2

Вольова нічия полтавців, які в тому сезоні боролися за виживання. У першому таймі донеччини оформили комфортну перевагу в два м’ячі. А ось у другому чи то розслабилися, чи то полтавці різко додали. Але Ворскла завдяки голам Сергія Онопка й Олександра Мелащенка відібрала дорогоцінні очки у команди Віктора Прокопенка, яка вела відчайдушну боротьбу за чемпіонство з Динамо.

21.04.2006. Шахтар – Ворскла 0:0

Бенефіс молодого Андрія Пятова, в тому числі завдяки надійні грі якого у воротах команда Віктора Носова змогла відстояти почесну нічию на виїзді. Мабуть, саме після того матчу донеччани остаточно переконалися, що хочуть бачити Пятова в своїй команді.

23.08.2008. Ворскла – Шахтар 1:0

Перша перемога Ворскли в офіційних матчах над Шахтарем. Усе вирішив красивий дальній удар Сергія Кравченка вже на 5-й хвилині зустрічі. А забивав він уже… Андрію Пятову, який ще два роки тому рятував для Ворскли нічию в Донецьку.

31.05.2009. Ворскла – Шахтар 1:0

Мабуть, поки найпам’ятніша перемога Ворскли над Шахтарем. Фінал кубку України, єдиний гол Василя Сачка і перший великий трофей полтавської команди після проголошення Незалежності України.

Котирування букмекерів

Явним фаворитом матчу є Шахтар, на перемогу якого дають коефіцієнт 1,25. Нічия оцінюєтсья коефіцієнтом 4,0, а перемога Ворскли – 7,0.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ

Погода