- 28-02-2010, 04:02 - sasa 208

\”Шахтар\” взяв реванш у \”Ворскли\” за кубок

\”Шахтар\” взяв реванш у \”Ворскли\” за кубок

\”Ворскла\” в цілком рівній грі мінімально поступилася донецькому
\”Шахтарю\” – 0:1



Шахтар ― Ворскла ― 1:0
Жадсон 45+2
Шахтар: Пятов, Срна (к), Чижов, Ракицький, Кобін, Дуляй,Фернандіньо, Жадсон (Гай, 67), Д.Коста (Кравченко, 75), Ілсіньо (Фомін, 63), Луїс Адріано.
Запасні: Вірт, Кучер, Іщенко.
Головний тренер: Мірча Луческу.
Ворскла: Долганський (к), Матвєєв, Деспотовскі (Безус, 69), Краснопьоров, Маркоскі (Тимченко, 87), Кулаков, Цуррі, Медведєв, Янузі, Чеснаков.
Запасні: Величко, Оніка, Сачко,Чичиков, Ярмаш.
Головний тренер: Микола Павлов.
Арбітр: Орест Шмигельський (Львів).
Попередження: Луїс Адріано 67, Кобін 90+2 ― Матвєєв 67
Вилучення: Матвєєв 88
28 лютого. Донецьк. Стадіон ”Донбас Арена”.

Перед матчем всі в голос говорили, що полтавській «Ворсклі» відверто не пощастило. Скільки б уболівальники не казали про брак бажання у «гірників» в недавньому матчі Ліги Європи з лондонським ”Фулгемом”, але після такого вильоту з міжнародної арени, навіть у відвертого ледаря повинне прокинутися бажання встати і щось зробити. Саме тому мало хто ставив на команду Миколи Павлова в грі з срібним призером минулого сезону і вже екс-володарем Кубка УЄФА.

За господарів поля говорить і той факт, що гірники повинні мати ”зуб” на ”Ворсклу”. Хто як не команда з Полтави останнім часом ставить палиці в колеса ”Шахтарю”. Двічі поспіль ворскляни забирають очки на своєму полі, дозволивши гостям за два роки привезти з нашого міста лише одну нічию. А перемога в Кубку? Тут і казати нічого. Отже, мотивації у гірників обіграти ворсклян придостатньо.

Микола Павлов, який цей матч провів на трибунах ”Донбас Арені”, вирішив після зими не дуже змінювати склад. В стартовому складі жоден із новачків не вийшов. Проте вийшов з перших хвилин гри Ахмед Янузі, який, відверто, заслужив це місце після вдалих матчах у Туреччині. Саме албанець мав працювати попереду, як єдиний номінальний форвард.

І треба сказати, що вибір Павлова був вірним. Янузі гостро діяв попереду. Кожен раз коли м\’яч потрапляв до Ахмеда він створював небезпечні моменти біля воріт Пятова. У першому таймі він мав два моменти забити. Спочатку навіс Даллку з флангу і гра головою в районі воротарської, але удар вийшов не сильним і Пятов легко забрав м\’яч. А найреальніша можливість забити була на 37-й хвилині. Маркоскі підкрутив з кутового Пятов дістав цей м\’яч не без труднощів, але відбив прямо на Янузі. Албанець знову пробив головою, але на варті опинився Дуляй який, знаходячись біля штанги вибив м\’яч подалі від воріт. Це практично все, що створили ворскляни у першому таймі.

Господарі, у свою чергу, теж не багато створили попереду. Тут варто відзначити хіба що момент Жадсона, який пробив вже по порожнім воротах після невдалої гри на виході Долганського, але в потрібному місці опинився Медведєв, який вибив м\’яч з порожніх воріт. Ще запам\’ятався вихід новачка ”Шахтаря” Кости, який вийшов сам на сам з нашим голкіпером, але пробив прямо у капітана ”Ворскли.

А ось гол підкрався тоді, коли ніхто на нього не чекав. Вже у доданий час Шмигельський угледів в боротьбі за м\’яч гру рукою Деспотовскі, хоча і близької її там не було. Штрафний прямо по центру воріт. Жадсон таким подарунком скористався на всі сто. М\’яч влетів як більярдна куля в лузу — 1:0.

Другий тайм проходив у значно повільнішому темпі. ”Шахтар” дбайливо охороняв переможний рахунок, а ”Ворскла” не часто, але атакувала. Практично на голодному пайку перебував Янузі. За ним, як тінь постійно ходив Чижов. Кілька разів намагався бити здалеку Кулаков, але весь час м\’яч не слухався Дениса. Після виходу на поле Безуса він мав момент забити, але Пятов не дозволив себе переграти.

На 85-й хвилині ”Ворскла” могла забити. Пожежа біля воріт Пятова, але ніхто з гравців полтавської команди так і не зміг пробити по воротах. На кінцівку гри Балан все таки вирішив випустити одного новачка. На полі з\’явився Тимченко. Але тих хвилин, які він провів на полі було недостатньо.

А на останніх хвилинах матчу ”Ворскла” залишилася в меншості. Матвєєв грубо зіграв на фланзі проти Гая. Отримав другу жовту і достроково припинив гру.

Отже, ”Шахтар” взяв реванш за поразку в Кубку України, але не показав тієї гри на яку всі чекають. Щодо ”Ворскли” то команда зіграла на рівні і не можна сказати, що заслужили поразки.

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода