- 01-11-2021, 09:11 - admin 947

Шалена нулівка

"Ворскла" не змогла обіграти вдома "Чорноморець" і втратила третє місце,
Шалена нулівка

“Ворскла” (Полтава) – “Чорноморець” (Одеса) 0:0

Протокол матчу

Перед матчем «Ворскли» проти «Чорноморця» найімовірнішим розвитком подій бачилася насичена оборона гостей й відчайдушні спроби полтавців її зламати з невеликою кількістю гольових моментів.

Насправді ж суперники порадували глядачів цікавою грою з непередбачуваним результатом. До фінального свистка арбітра не покидало відчуття, що матч може завершитися з будь-яким підсумком. Врешті, команди поділили очки, так і не зумівши вразити ворота одна одної. Хоча голи не лише могли, а й мали бути…

Перший тайм пройшов під знаком відкритого футболу. Хороші швидкості, м’яч надовго не затримувався в центрі поля. Гостріше атакувала «Ворскла», проте й одесити намагалися відповідати й епізодами виходило це в них добре. У дебюті матчу лише інтуїція Різника врятувала нашу команду від голу. Дмитро прочитав ситуацію, вчасно вийшов на Ваната й у шпагаті зумів нейтралізувати загрозу.

Полтавці відповіли градом небезпечних моментів. Спочатку праву, а потім ліву стійку воріт Кучерука на міцність випробовує Степанюк. Рангел пробиває головою майже впритул, однак у ствір не влучає. М’яч, що називається, не йшов у ворота.

Після перерви перевага «Ворскли» стала вимальовуватися ще чіткіше і в деякі моменти була тотальною. «Чорноморець» після небезпечного пострілу на початку другого тайму від Авагімяна причаївся аж до останніх хвилин, віддавши пріоритет збереженню власних воріт.

Полтавці атакували багато й різноманітно: флангами, через центр, виконували навіси й простріли до штрафного майданчика. Так, можливо, десь не вистачало хорошого останнього пасу, який міг віддати дискваліфікований Тілль, але потенційних моментів для взяття воріт і так було предостатньо. Якщо у попередніх матчах «Ворскла» вирізнялася високою реалізацією гольових нагод, то цього разу, на жаль, усі свої шанси  змарнувала.

На останніх хвилинах наша команда пішла вперед великими силами, Тамм і Яворський регулярно гостювали в штрафному майданчику гостей на «стандартах».

Завдяки цьому отримав свій шанс прудконогий і технічний Цітаішвілі. Спочатку з непростим ударом Георгія у дальній кут впорався Різник, а потім грузинський легіонер «Чорноморця» не зумів правильно розпорядитися м’ячем й змарнував вихід на ворота п’ять в два.

На жаль, «Ворскла» не змогла здобути три очки й принаймні на один тур віддає третє місце «Зорі». Швидко повернути його буде непросто, оскільки в наступному матчі підопічні Юрія Максимова зіграють на виїзді проти лідера чемпіонату – київського «Динамо».

Олександр Данник

Фото – Прес-служба ФК “Ворскла”

Погода