Аматори - 18-07-2013, 10:07 - sasa 193

Шишацький Кубок: зустріч земляків

Шишацький Кубок: зустріч земляків

«Зеніт» (Калайдинці) – ФК «Лубни» 3:0 (2:0)
«Шишацький Кубок». І тур. 17 липня. Лубни. Стадіон «Центральний». 345 глядачів. +22 С
Судді: Б. Щербаков, Є. Сухенко, В. Ковальов (усі – Кременчук).
«Зеніт»: Кулик, Бортнік (Гаделія, 46 (Голубенко, 71)), Бувалець, Козлов, Стригунов (Мисник, 81), Гайдук, Кірпіченко, Букша (Бабенко, 67), Курочка. Тренер: Л. Голубенко.
ФК «Лубни»: Жуль (Назаренко, 46), Богомолов (Романенко, 46), Петренко, Личман (Печарський, 46), Крохмальов, Реутов, Голов’як, Христич, Мірошниченко (Ебенгу, 46), Ламіне, Копаніцин (Артеменко, 46). Тренер: А. Гришанович.
Голи: Гайдук (24), Ювженко (34), Гаделія (56).

Розпочалася боротьба у турнірі «Шишацький Кубок» у восьмій групі, де за вихід до чвертьфіналу ведуть боротьбу чотири команди: ФК «Лубни», «Локомотив» з Гребінки, ФК «Пирятин» і «Зеніт» з Калайдинець, дебютант змагань.

Саме перший тур в Лубнах на стадіоні «Центральний» звів обидві команди лубенського краю. Номінальний господар калайдинцівський «Зеніт» приймав ФК «Лубни», який виступає на турнірі молодіжним складом. Більше трьохсот глядачів стали свідками цікавого та захоплюючого поєдинку між земляками. Особливо видовищним видався перший тайм зустрічі, де була рівна і цікава боротьба, в якій молодші за віком гравці ФК «Лубни» не поступалися досвідченішим суперникам. Першим потурбував ворота «Зеніту» один з найкращих гравців лубенської команди Ігор Реутов, який виконав штрафний удар, але «на місці» був досвідчений страж воріт Олександр Кулик. А рахунок у матчі відкрив гравець «Зеніту» Сергій Гайдук, який потужним ударом метрів з тридцяти п’яти вколотив м’яча у самісіньку «дев’ятку» – 1:0.

За 10 хвилин подвоїв рахунок Олександр Ювженко, а у другому таймі зенітівці встановлюють остаточну крапку у матчі – голом відзначився Ілля Гаделія, який згодом отримав важку травму колінного суглобу і його «швидка» забрала прямо зі стадіону. В цілому ж, матч вдався, сподобавшись численним любителям футболу, яких цього року прийшла рекордна кількість на стадіон. А хто і за кого вболівав – майже відомо. Вболівали за чудовий футбол у виконанні лубенців. Адже у складі «Зеніту» було шестеро (!) основних гравців ФК «Лубни», що змагалися у першому колі першолігового чемпіонату області…

В іншому матчі восьмої групи ФК «Пирятин» вдома поступився гребінківському «Локомотиву» – 1:3. У переможців м’ячі забивали Юрій Кривошея, Андрій Дюжов і Дмитро Панченко. У господарів гол провів Олександр Ліпа.

У другому турі, матчі якого будуть зіграні у неділю 21 липня, у Гребінці зустрінуться лідери групи – місцевий «Локомотив» і «Зеніт» з Калайдинець. Цей поєдинок лідерів майже і вирішить долю протистоянь у групі № 8. А омолоджений ФК «Лубни» цього дня на стадіоні «Центральний» прийматиме ФК «Пирятин».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода