Кубок Полтавщини - 28-06-2013, 09:06 - sasa 186

Шишацький трилер

Шишацький трилер

ФК «Шишаки» – ФК Лубни» 1:1 (за пенальті – 7:6)
Кубок області. Попередній етап. Шишаки. 26 червня. Стадіон «Прогрес». 153 глядачі. + 26 С.
Судді: Ю Павлюченко, Д. Потькало, А. Сидоренко (усі – Полтава). Делегат-інспектор: В. Олексенко (Миргород).
ФК «Шишаки»: Макаренко, Глушко, Кваша, Дрофич, Гришко (Каюн, 105), Нечипоренко, Колесніков, Тимченко (Шило, 78), Хоиенко (Борідко, 84), Загородній, Скубій (Василенко, 46). Тренер: А. Шарлай.
ФК «Лубни»: Кулик, Бувалець (Панченко, 84), Брага, Загоруйко, Ювженко (Молдавець, 108), Реутов, Стригунов, Макросноп, Гончаренко, Ламіне (Сухонос, 64 (Отченашенко, 79), Козлов. Тренер: А. Гришанович.
Голи: Колесніков (113) – Отченашенко (118).
У післяматчевих пенальті забивали: Глушко, Дрофич, Хоменко, Василенко, Борідко, Колесніков, Макаренко  –  Козлов, Реутов, Загоруйко, Брага, Отченаш, Панченко. Не забивали: Нечипоренко, Дрофич, Кулик.  
Вилучення: Макросноп (59), Стригунов (109).

Це був справжній кубковий поєдинок, в якому зустрілися лідери першолігової групи «А». Спочатку на поєдинок була призначена бригада арбітрів з Мирогорода, але потім все змінилося – на відповідальний матч «прислали» суддів з Полтави на чолі з відомим Юрієм Павлюченком. Так, протягом поєдинку були «суддівські огріхи», які ставали на користь господарів. Але про все по порядку. В цілому гра була рівною, особливо у першому таймі.

У господарів могли голами відзначитися Юрій Хоменко і Дмитро Нечипоренко. Але на 14 хвилині другого – все змінилося після видалення гравця гостей Станіслава Макроснопа, який завдав удару по ногам одному з суперників неподалік воріт суперників. І головний суддя матчу вказав на червону картку: гості залишилися у меншості. Але, напрочуд, лубенська команда втрималася від натиску більшості господарів і основний час завершився нульовою нічиєю. У гостей могли відзначитися голами Ігор Реутов, Олександр Ювженко, Єгор Гончарено і Сол Ламіне. Але їм бракувало у точності ударів і надійно гра голкіпер господарів Євген Макаренко.

 

У додатковий час арбітр Юрій Павлюченко (було відоме його «позитивне суддівське стримління за господарів») дає другу жовту картку лубенцю Євгену Стригунову і гості залишаються вдев’ятьох. Тут і забивається м’яч після з рикошету у виконанні Віталія Колеснікова – 1:0 повели господарі. Але кубкове протистояння на цьому не завершилося: за дві хвилини до кінця додаткового часу юний лубенець Владислав Отченашенко після кутового зрівнює рахунок у матчі. Далі була «кубкова лотерея», в якій місцеві глядачі мали спостерігати численні голи і промахи гравців по воротах суперників. І на останню «пенальтну битву» вийшли стражі воріт команд. Спочатку потужний удар вдало завдав голкіпер ФК «Шишаки» лубенець Євген Макаренко, а його візаві Олександр Кулик не зміг «пробити» воротаря господарів, який його «парирував».

У підсумку – 7:6 на користь шишацької команди, яка вийшла до наступного етапу змагань. В 1/8 фіналу ФК «Шишаки» вдома 29 червня приймає команду «Колос» з Дмитрівки Кременчуцького району.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода