Матчі - 06-10-2024, 07:10 - admin 35

Шість матчів без перемог

У Житомирі "Ворскла" добре грала лише в першому таймі.
Шість матчів без перемог

«Полісся» (Житомир) – «Ворскла» (Полтава) 2:1 (1:1)

Протокол матчу.

Навесні цього року молодий тренер-дебютант Сергій Долганський здобув свою першу велику перемогу. У півфіналу Кубка України в Житомирі «Ворскла» з рахунком 1:0 обіграла «Полісся».

Тоді здавалося, що майбутнє полтавців і їх головного тренера виглядає безхмарним. Проте залишок чемпіонату команда відверто провалила, а фінал програла. І якби не запас очок, який «Ворскла» здобула ще під тренерством Віктора Скрипника, все могло закінчитися навіть боротьбою за виживання.

Новий сезон для Сергія Долганського і його підопічних також поки проходить без особливих успіхів. До матчу в Житомирі вони підійшли з п’ятьма матчами без перемог і перспектив на переривання цієї серії вже сьогодні було небагато. «Полісся» в міжсезоння якісно посилило склад і перебувало в лідируючій трійці.

Хоча зазначимо, що в першому таймі ворсклянам вдалося достойно протистояти супернику. Наша команда не дала багато створити біля власних воріт й кілька разів небезпечно конратакувала. На 12-й хвилині Ієде красиво хитнув захисника й помчався на побачення з Волинцем. Удар нападника був зрячим – повз воротаря, однак «Полісся» врятував Смоляков, який не без проблем вибив м’яча з лінії воріт. На 30-й хвилині такий же трюк виконав Чорноморець, вибивши м’яча з порожніх воріт після удару Луїфера.

Але це лише на хвилину відстрочило взяття полтавських воріт. Продовження атаки з правого флангу призвело до навісу Назаренка на все того ж Луїфера. М’яч йшов нападнику прямо на голову, а Ізотов та Крупський були лише в ролі спостерігачів. Кивок голови і – 1:0.

На 39-й хвилині полтавський захист подарував вихід сам на сам з Ісенком Назаренку. У цьому моменті полтавський воротар зіграв відмінно – кинувся в ноги супернику й з другої спроби забрав м’яча. В атаці-відповіді полтавці свою нагоду реалізували. Після проходу й прострілу Пердути з правого флангу Кане в один дотик переправив м’яча у ворота – 1:1.

Другий тайм полтавській команді явно не вдався. Зникла контргра й «Полісся» постійно тисло. Ні, житомирці не створювали момент за моментом, але відсутність контргри натякала на те, що свій шанс господарі рано чи пізно знайдуть. І знайшли на 71-й хвилині. Після подачі кутового Смоляков виявився першим на підбиранні й красивим ударом з вісімнадцяти метрів відправив м’яча у ліву від Ісенка «дев’ятку» – 2:1. Стрибок воротаря не допоміг.

До кінця матчу часу залишалося вдосталь. Сергій Долганський кинув у бій всі доступні опції в атаці: Ковталюка, Островського й навіть Скляра, який дістав пошкодження у попередньому матчі. Ні до чого серйозно це не призвело, крім кількох аутів на останніх хвилинах. Врятувати гру намагався Ісенко. Павло прибіг на подачу з кутового й навіть зумів направити м’яча в сторону воріт.

Відверто кажучи, «Полісся» було набагато ближчим до того, щоб забити третій гол. «Ворскла» пішла ва-банк й оголила тили. Втім, свої моменти житомирці не використали. Але не думаю, що це їх надто засмутило. Чергові три очки й як мінімум боротьба за медалі продовжується.

Що стосується «Ворскли», то, судячи з усього, в найближчі два-три місяці на команду очікують важкі часи. Шість матчів без перемог й поділ 11-12 місця з «Вересом». Сподіваємося, що Сергій Долганський знає як вивести команду з цього піке.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ  

Погода