Новини - 27-02-2009, 07:02 - sasa 395

Швецов – арбітр матчу “Ворскла” – “Таврія”

Швецов – арбітр матчу “Ворскла” – “Таврія”

Одесит Віктор Швецов обслуговуватиме суботній матч між полтавцями й кримчанами. Що цікаво, Швецов лише двічі раніше судив поєдинки за участю “Ворскли”.

Вперше це трапилося 29 жовтня 2006 року. Тоді він обслуговував домашню гру проти луганської “Зорі”. Матч завершився з рахунком 1:1. Другий матч припав на зустріч 15 листопада минулого року – “Ворскла” – “Кривбас”. І знову ворскляни не змогли перемогти – 0:0.

Швецов поміж інших арбітрів ПЛ, відрізняється “картколюбством”. Особливо одесит полюбляє вилучати гравців з поля. Його рекорд – 5 вилучень в минулорічному фіналі кубка між “Динамо” та “Шахтарем”. Саме після цього унікального матчу Швецову на кілька місяців позбавили обслуговувати матчі найвищого рівня. Довелося Віктору судити матчі молодіжних команд та нижчих дивізіонів. Так він там відточував свою майстерність. У першому коли Швецов судив матч молодіжних команд “Ворскла” – “Дніпро”. Полтавці тоді програли – 1:2. Швецов “намалював точку” у ворота біло-зелених практично на рівному місці.

Ось такий він рефері Віктор Швецов. Вибаглевий до футболістів, і в той же час не позбавлений почуття гумору, як усі одесити. Як себе проявить він у суботу і чи виграє за його арбітражу “Ворскла” покаже матч.

Допомагатимуть Швецову арбітри на лінії – Геннадій Литвинов із Луганська та Андрій Свистун із Чернігова. Делегат ФФУ – Іван Гайворонський (Донецьк). Інспектор – Михайло Сидор (Львів).

Погода