- 28-01-2010, 12:01 - sasa 215

Сила проти металу і холоду

Сила проти металу і холоду

Чемпіонати Полтавщини з пауерліфтингу вже традиційно проводяться наприкінці січня.

Якщо два попередніх роки ці змагання приймав Хорол, то в 2010-му вони повернулися в Полтаву. У спортзалі Розсошенської гімназії №1 хоча й було прохолодно, але наші спортсмени звикли долати труднощі. У змаганнях взяли участь атлети з Полтави, Кременчука, Комсомольська, Нових Санжар, Шишак та Диканьки. Під час спортивної боротьби були показані високі результати, а головне, що у нас підростає достойний резерв.   

Одним з переможців став Віталій Касьяненко з Нових Санжар, який виконав норматив кандидата у майстри спорту. У ваговій категорії до 60 кг на юнацькому чемпіонаті України, а нашому спортсмену лише 14, буде виступати сильний атлет.

Значно додав наш лідер Генадій Чіпко (вихованець тренера Володимира Вовченка), який показує  результати вищі за нормативи майстра спорту міжнародного класу. В перспективі цей спортсмен має найвищі шанси представляти Полтавщину на міжнародних змаганнях. Великі сподівання тренери покладають на вдалі виступи в чемпіонаті України Іраклія Мдівнішвілі та Всеволода Євстропова.

Абсолютною чемпіонкою області серед жінок стала Марта Добрякова (до 67,5 кг).

Мета змагань: відбір на чемпіонат України, що відбудеться в Харкові з 23 по 25 лютого. Цього року на чемпіонаті України зобов’язані виступати усі спортсмени, навіть ті, які ставали призерами європейських чи світових чемпіонатів. До цього вони отримували автоматично перезалік.

Прихильники пауерліфтингу Полтави зможуть завітати 6 березня до спорткомплексу ПДАА, де відбудеться чемпіонат області серед юніорів.

Володимир CУЛИМЕНКО

Погода