Першість Полтавщини - 31-08-2014, 11:08 - sasa 192

СК Полтава знову виходить в лідери

СК Полтава знову виходить в лідери

Відбулися матчі 14 туру першості Полтавщини серед команд вищої ліги


ФК «Лубни» – ФК «Шишаки» 1:0 (0:0).
Чемпіонат області. Вища ліга. 14 тур. 30 серпня. Лубни. Стадіон «Центральний». 178 глядачів. + 23С. Перше коло: 1:3.
Судді: А. Харахайчук, Б. Пащенко, П. Плєшко (усі – Кременчук).
Делегат-інспектор: В. Олексенко (Миргород).
«Лубни»: Сидорець, Бакланов (Печарський , 64), Гноєвий, Морозюк, Лавріненко (Марусич, 46), Гулович, Ламіне, Дземку, Захарченко, Гончаренко, Ебенгу (Романенко, 44). Тренер: А Гришанович.
«Шишаки»: Шпрлай (Висоцький, 83), Гордієнко, Дрофич, Харітенко, Дрейман (Каюн, 64), Борідко, Гришко, Жаріков, Скубій (мірошниченко, 73), Попадич (Полішко, 83), Лебех. Тренер: А. Шарлай.
Гол: Печарський (73).

Матч «середнячків» вищої ліги видався для лубенських уболівальників досить нудним. У команді Анатолія Гришановича у цьому поєдинку за різних причин були відсутні гравці основного складу – Сергій Сергієнко, Ігор Близнюк, Петро Тупоровський і Сергій бувалець. Але шишацька команда, яку після першого кола покинула ціла низка провідних гравців не дала справжнього бою господарям. Гості створили за весь матч два голевих моменти, а господарі – десять! Єдиний і переможний м’яч було забито наприкінці матчу: лубенець Олександр Печарський, який вийшов на заміну, вколотив «смугастого» на 73 хвилині поєдинку у самісіньку «дев’ятку» – 1:0.

ДЮФШ ФК «Ворскла» – ФК «Карлівка-2» 2:0.
Перше коло: 4:3.

Як і у першому колі юні ворскляни добилися перемоги над своїми ровесниками. Переможні голи провели Антон Зосенко та Богдан Скиба.

«Нове Життя» (Андріївка) – ФК «Рокита» 1:6.
Перше коло: 0:2.

За підсумковим рахунком і не скажеш, що це був один із центральних матчів туру. Гостям вдалося на чужому полі розгромити команду Олександра Мелащенка з хокейним рахунком – 6:1. Хет-триком відзначився Сергій Гриценко, який з 14 голами ще більше закріпився у списку бомбардирів вищолігового чемпіонату. У переможців м’ячі ще забивали Олег Гориславець, Іван Харченко і Микола Вовченко.

СК «Полтава» – «Олімпія» (Савинці) 2:1.
Перше коло: 2:1.

Це був матч головних претендентів на «золото» цьогорічного чемпіонату. Як і першому колі полтавці перемогли свого суперника з однаковим рахунком 2:1. Але відкрили лік голам у цьому матчі гості – на 13 хвилині м’яч забив вихованець лубенського футболу Владислав Рудченко. Наприкінці першої сорокап’ятихвилинки зрівняв рахунок досвідчений полтавець Юрій Фоменко. А у другому таймі переможний гол своїй команді приніс ударом головою після виконаного кутового Олександр Нечипорук – 2:1 важлива перемога полтавців, які повернули собі звання одноосібного лідера чемпіонату.

«Фламінго» (Комсомольськ) – «Колос» (Дмитрівка) 2:1.
Перше коло: 3:1.

Відкрив рахунок у місцевому дербі Олексій Топор. Потім з чітко виконаного пенальті його зрівняв колосівець Максим Остапець. Але нічийного рахунку гості не добилися – переможний гол у свій актив записав Ігор Котвіцький. 

Турнірне становище та календар >>>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода