- 07-11-2010, 11:11 - sasa 171

Скандал у Гожулах

Скандал у Гожулах

Минулих вихідних зіграні матчі 1/4 фіналу ”Осіннього кубку” Полтавського району.

У суботу на полі стадіону ”Біофабрика” зійшлися чемпіон району ”Атака-Автотранс” та розсошанський ”Олімп”. Матч розпочався з атак гостей, які вже в дебюті могли відкрити рахунок. Але у вирішальний момент на допомогу Яковченку прийшла поперечина. У свою чергу господарі перевірили пильність Генкеля швидко розігравши штрафний. Воротар перевів м’яч на кутовий. Обмінявшись швидкими уколами, команди по черзі мали змогу відкрити рахунок, але завдати точного завершального удару жодному з футболістів не вдалося. Лише під кінець тайму після класної передачі Супруненка ворота господарів розпечатав Болдирєв. У перерві матчу розсошани вирішили перевірити наявність одного з гравців ”Атаки” у стартовому протоколі. Та як виявилося протокол, який залишався перед початком матчу у господарів, зник. Через цей інцидент представники команд були змушені заново заповнювати офіційний документ. У новому протоколі прізвище футболіста не значилося. У другому таймі ”Атака” повністю контролювала хід гри. Гожуляни втратили щонайменше з десяток можливостей забити гол. Причиною була незграбна гра атакуючої ланки команди у завершальній стадії. А коли  все ж вдавалося влучити у ворота, то бездоганно діяв голкіпер та захисники, які одного разу вибили м’яч з порожніх воріт. Розв’язка наступила у середині другої сорокап’ятихвилинки. Спочатку за недисципліновану поведінку другу жовту картку отримав Касьян і у вирішальний момент залишив свою команду у меншості. Та саме цей епізод став переломним. Вже за хвилину ”Атака” заробила пенальті, який чітко реалізував Черняк. Тут як кажуть господарі понеслись. Втомлені гравці ”Олімпу” почали не встигати за своїми опонентами і як наслідок вдруге пропустили. Ніким неприкритий Лисак вивів свою команду вперед. Остаточно добив гостей Німчин ударом з вісімнадцяти метрів.

Проте доля цього протистояння ще не вирішена. Команда ”Олімп” продала протест на переможців через те, що у складі ”Атаки” у першому таймі виступав гравець, який не був заявлений на цей турнір. Отже, доля путівки у півфінал у цьому протистоянні буде вирішуватись вже не на футбольному полі, а у кабінетах. Своє рішення СТК винесе наступного тижня. 

В іншому матчі дня ”Сокіл” розгромив ”Динамо” і став першим офіційним півфіналістом.   

Наступного дня відбулося ще два матчі. У Розсошенцях зійшлися місцевий одноіменний клуб та супрунівська ”Дукла”. Ці команди два тижні тому провели між собою товариську зустріч і тоді перемога була на боці розсошан 3:1. Цього разу все відбулося навпаки. Знову 3:1, але на цей раз сильнішими виявилися футболісти з Супрунівки. Один із фаворитів турніру змушений залишити змагання на стадії чвертьфіналу. Що ж, кубкові протистояння частенько приносять несподівані результати. Суперником ”Дукли” у півфіналі стане ”Кристал”, який у серії післяматчевих пенальті переміг ”Факел”. 
 
1/4 фіналу
\”СОКІЛ\” Степне – \”ДИНАМО\” Божківське – 5:0
\”АТАКА-АВТОТРАНС\” Гожули – \”ОЛІМП\” Розсошенці – 3:1
\”РОЗСОШЕНЦІ\” Розсошенці – \”ДУКЛА\” Супрунівка – 1:3
\”ФАКЕЛ\” Терешки – \”КРИСТАЛ\” Залізничне – 1:1 по пен.0:3

Півфінальні поєдинки відбудуться 13 листопада. Місце проведення визначиться пізніше.

Також в неділю офіційно завершився чемпіонат Полтавського району. Останнім матчем став перехідний поєдинок за право грати наступного року у першій лізі. На стадіоні у селищі Степне путівку в еліту розігрували ”Гренада” та ”Промінь” з Ковалівки. Сильнішими виявилися микільські футболісти, які перемогли своїх суперників 2:0 і ще на рік залишили за собою місце серед найсильніших команд району.

Погода