Матчі - 19-09-2021, 08:09 - admin 2133

Стандарти – запорука успіху

«Ворскла» здобуває «суху» перемогу над «Минаєм».
Стандарти – запорука успіху

«Ворскла» (Полтава) – «Минай» 2:0 (1:0)

Протокол матчу.

У попередніх матчах вболівальники часто нарікали на те, що «Ворскла» дуже погано використовує стандартні положення. Купа кутових і штрафних ударів із сімнадцяти-вісімнадцяти метрів, а голів не було. І ось нарешті стандарти спрацювали. Спрацювали у той момент, коли вони були найбільше потрібні.

Перед матчем з «Минаєм» травмувався основний плеймейкер ворсклян Олівьє Тілль. У світлі того, що суперник наситив захисну лінію, відрядивши туди п’ятьох гравців, це було основною проблемою. Пройти щільну оборону без короткого пасу і нестандартних дій дуже важко. Плюс до цього, темп гри був не надто високим. Гості з Закарпаття спокійно оборонялися й іноді пробували контратакувати, використовуючи Євгена Селезньова, який одиноко маячив попереду в надії хоч на крок наблизитися до побиття бомбардирського рекорду.

Врешті, перший гострий момент у матчі створили саме гості. Це Білоног пробивав метрів з сімнадцяти. Яворський у підкаті зумів заблокувати цей удар і м’яч пішов на кутовий. Полтавці ж реалізували ледь не перший свій момент. На 37-й хвилині Кане заробив штрафний удар на лівому фланзі атаки. Після подачі Челядіна верхову боротьбу виграв гравець «Миная», але далеко вибити м’яча не зумів. Скляр акуратно головою відпасував вправо на Кане, малієць, не зустрівши спротиву від суперників, спокійно пройшов ближче до воріт і з зручної лівої ноги «розстріляв» Кучера – 1:0. Через три хвилини пенальті спробував заробити Челядін. Монзуль в моменті розібралася здорово й справедливо пред’явила молодому ворсклянину жовту картку за симуляцію.

Після перерви «Минаю» вдавалося тримати інтригу в матчі ледь не до самого кінця. Більше того, у гостей були свої шанси. І якби фортуна була більш прихильною до закарпатців, рахунок цілком міг зрівнятися. У своїй традиційній манері просив пенальті Селезньов. М’яч і справді влучив у руку Тамма, однак відстань між Селезньовим і естонським захисником ворсклян становила всього два-три метри. За таких умов якось зреагувати й прибрати руку важко. А Кулієв витратив надто багато сил на ривок після далекого вкидання рукою від Кучера й зіпсував чистий вихід сам на сам з Різником. Півзахисник «Миная» почав втрачати швидкість й дозволив наздогнати себе Яворському й Тамму. У підсумку Яворський зумів заблокувати небезпечний удар суперника.

Відмітимо, що ще раніше «Ворскла» могла закривати матч зусиллями Степанюка. Руслан потужно пробивав з лінії штрафного майданчика, але лише почув дзенькіт поперечини, від якої м’яч відскочив у поле.

Своє полтавці взяли на 74-й хвилині, коли Кучер не надто далеко вибив м’яча після навісу в воротарський майданчик (йшов розіграш кутового). Першим на підбиранні був Чеснаков. Капітан ворсклян першим дотиком зупинив м’яча, а другим – сильно пробив. Рикошет від Лиховидька і 2:0!

У завершальні п’ятнадцять хвилини на полі нічого цікавого не відбувалося. «Ворсклу» все влаштовувало й так, а «Минай» не зміг нічого запропонувати попереду.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба ФК “Ворскла”

Погода