- 29-09-2018, 07:09 - admin 634

Старий кубковий знайомий

Анонс матчу «Десна»-«Ворскла».
Старий кубковий знайомий

Завтра на «Ворсклу» чекає виїздний матч в Чернігові. Місцева «Десна» хоча номінально й є дебютантом вищої ліги, стартувала в чемпіонаті досить впевнено й посідає сьоме місце в турнірній таблиці.

У міжсезоння чернігівці змогли підсилитись хорошими футболістами. Чого лише варті добре знайомі полтавським уболівальникам нападники Олександр Ковпак і Дмитро Хльобас. Досвідчений наставник Олександ Рябоконь, як і Василь Сачко, давно працює з командою й зумів знайти необхідне поєднання футболістів, що забезпечило «Десні» відносно безболісне входження до еліти українського футболу. До слова, «Ворскла» не є чужою для Олександра Дмитровича. У сезоні 1987-го року Рябоконь зіграв за нашу команду 44 матчі, в яких одного разу зумів вразити ворота суперника.

Сама ж «Десна» для нашої команди опонент знаковий. З цією командою «Ворскла» провела свій перший офіційний матч у змаганнях, які проводилися під прапором незалежної України. 16 лютого 1992 року команди зустрілися в 1/32 фіналу розіграшу Кубка України. Гра не видалася багатою на гольові моменти, а перемогу в ній здобули полтавці завдяки голу капітана Сергія Лукаша, який за 15 хвилин до кінця основного часу реалізував пенальті.

Ще чотири поєдинки «Ворскла» й «Десна» зіграли між собою протягом наступних двох сезонів. У сезоні 1992/93 полтавці вдома перемогли «Дсену» з рахунком 1:0, а ось у Чернігові сильнішими були господарі – 3:1. У наступному сезоні «Ворскла» здобула дві мінімальні перемоги (1:0). За підсумками сезону 1993/94 «Десна» залишила першу лігу, а в сезоні 1995/96 «Ворскла» піднялася до вищої. Тому шляхи команд могли перетнутися лише в кубкових змаганнях. Що, зрештою, й відбувалося два рази.

У розіграші Кубку України 2012/13 підопічні Сергія Свистуна перемогли на виїзді з рахунком 2:1 завдяки голам Янузі й Будника. А в сезоні 2015/16 вихід до наступної стадії команді вже Василя Сачка дався набагато важче. «Ворскла» завершила основний час з рахунком 1:1 (гол забив Армен Даллку) й перемогла лише в серії пенальті (4:2). Можливо, такі труднощі були викликані тим, що вже з 50-ї хвилини полтавці залишилася в меншості. Червону картку отримав Вадим Сапай.

І ось чергова зустріч. На цей раз уже у Прем’єр-Лізі. Завдяки перемозі над «Зорею» «Ворскла» суттєво покращила своє турнірне становище, тому вболівальники чекають від команди продовження. Але здобувати очки полтавцям доведеться, тримаючи в голові наступного суперника. Вже через чотири дні після матчу в Чернігові до Полтави завітає грізний лісабонський «Спортинг».

«Десна»-«Ворскла». 30 вересня. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. Початок о 14-00. Пряма трансляція на телеканалі «Футбол-1».

Котування букмекерів: 2,83 х  2,97 х 2,72.

Прогноз fcvorskla.com.ua – 1:1.

Фото: gorod.cn.ua.

Олександр Данник

Погода