Аматори - 14-07-2012, 09:07 - sasa 167

Стартував \”Шишацький кубок\”

Стартував \”Шишацький кубок\”

У районному футбольному центрі Шишаки пройшло святкове відкриття ювілейного розіграшу «Шишацького кубка»

ФК «Жоржівка» – «Динамо» (Решетилівка) 3:1 (0:0).
«Шишацький кубок». Група 6. І тур. 13 липня. Шишаки. Стадіон «Колос». 1860 глядачів. + 23С.
Судді: О. Кривогуз (Кобеляки), Д. Мерсіянов (Полтава), Ю. Ярмоленко (Чорнухи).
ФК «Жоржівка»: Мацюцький, Таран, Банній, Глушко (Кущ, 81), Кубай, Макорін, Микійчук, Супруненко, Черкасов, Неборак (Божко, 81), Роздобутько (Сидоренко, 52). Тренер: Є. Супруненко.
«Динамо»: Кулинич, Ягодовський (Маленков, 61), Колесніченко, Корнієнко, Бабенко, Бодня, Бражник, Подробаха (Кісіль, 81), Жарий (Шевченко, 70), Гринь, Шапаренко. Тренер: К. Трудненко.
Голи: Сидоренко (57), Кубай (78), Банній (80) – Бабенко (84).

Спочатку пройшла святкова церемонія відкриття десятого за ліком турніру «Шишацький кубок», яку відкрив Олімпійський чемпіон Володимир Кисельов. Далі зі словами привітання до всіх присутніх виступив господар змагань Равіль Сафіуллін, начальник управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський, перші посадові особи області і Шишацького району.

 

Кожній з 32 команд області, які поведуть боротьбу за почесний трофей, були вручені футбольні м’ячі. Щодо самого матчу-відкритя, то це був поєдинок першого туру у шостій групі між діючим володарем «Шишацького кубка» ФК «Жоржівка» і командою «Динамо» з Решетилівки. До речі, їх суперниками по групі ще будуть «Старт» з Стасів і диканський «Газовик».

 

З перших хвилин матчу була відчутна перевага номінальних господарів поля, які «раз за разом» створювали голеві моменти біля воріт Юрія Кулинича. На вістрі атак жоржівчан, якими опікується президент клубу Василь Омельченко, були Денис Черкасов, Олександр Роздобутько і граючий тренер команди Євген Супруненко. Але у першому таймі не було забито м’ячів, бо динамівці надійно вели захист своїх воріт. Все вирішилося після перерви. Через 5 хвилин після виходу на поле відзачився потужним і влучним ударом Віталій Сидоренко – 1:0 повели господарі.

 

\"Шишацький

 

На 78 хвилині після подачі з кутового головою завдав чудового удару у сітку воріт решетилівської команди Ігор Кубай, подвоївши рахунок у матчі. Через декілька хвилин гості знову пропускають м’яча, але цього разу досить курйозного – метрів з сорока несподіваного і не сильного удару завдав Дмитро Банній. А за декілька хвилин до фінального свистка Дмитру Бабенку вдалося ударом головою відквитати одного м’яча – 3:1 на користь господарів. Цей результат, тобто перемога жоржівчан, був більш прогнозованим. Адже глядачам відразу було видно хто сильніший у цьому двобої. Тим більше, що цього дня не все у завершенні атак складалося у нападника «Динамо» Анатолія Подробахи.

 

Після фінального свистка навчальні районні заклади освіти, культури, медицини, спорту продовжували отримувати благодійні подарунки від Равіля Сафіулліна. Також він вручив призи і кращим гравцям матчу-відкриття. Ними стали Дмитро Банній («Жоржівка») та Ігор Корнієнко («Динамо»). А епогеєм футбольного дійства став концерт естрадних зірок – Петра Чорного, Павла Зіброва, Жені Фокіна та групи «Гарячий шоколад».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода