Стрічка новин - 09-05-2020, 06:05 - admin 720

Ставки на футбол: чи можна на них заробити?

Ставки на футбол: чи можна на них заробити?

Природа азарту й ставок бере початок з сивої давнини. Наприклад, ігорні столи відомі ще в Стародавньому Вавилоні. Це були місця, де збиралися відносно заможні вавилоняни для того, щоб випробувати удачу, кидаючи кості.

Виграш визначався кольором, в який була забарвлена грань, що випала після кидка гравця. Призом для переможця ставали срібні або золоті монети. Нерідко багатії ставили навіть власних рабів. З часом змінювалися способи гри, варіювалися ставки й способи розрахунку. Наприклад, по вихідним люди могли збиратися на іподромі й робили ставки на коня, який, на їх думку, мав виграти перегони. Зараз одним з найпопулярніших видів ставок є ставки на футбол.

Суть ставок на футбол

Формально, роблячи ставки на футбол, гравець укладає парі з букмекером на умовах, які йому пропонуються. Тобто до того чи іншого матчу букмекери на основі аналітики й власних розрахункових алгоритмів виявляють вірогідність того чи іншого підсумку матчу, наприклад, перемоги однієї чи іншої команди або нічиєї. Ця вірогідність виражається в коефіцієнтах. Обираючи підсумок матчу, гравець ставить на нього певну грошову суму, а в випадку виграшу ця сума множиться на коефіцієнт, який виставив букмекер.

У чому вигода букмекера? Розглянемо випадок, коли зустрічаються два абсолютно рівні суперники. При цьому вірогідність на кожен з підсумків (перемога першої команди, нічия, перемога другої команди) становить 1/3, тобто в переведенні на коефіцієнти кожен з підсумків має оцінюватися коефіцієнтом 3,00. Але насправді такого коефіцієнту в випадку рівних команд ви ніде не знайдете, й він буде меншим трьох. Величина, на яку цей коефіцієнт буде меншим, називається маржею букмекера. Якщо три гравці поставлять по п’ять гривень на різні варіанти підсумку, то в сумі букмекер прийме ставок на п’ятнадцять гривень. Виграє ж лише один. І його виграш становитиме менше п’ятнадцяти гривень (нагадуємо – коефіцієнт на підсумок менше трьох). Різниця йде букмекеру.

Види ставок на футбол

Насправді сучасні букмекерські контори пропонують багато варіантів ставок на футбольні матчі. Прогнозувати можна, все, що завгодно: загальну кількість голів, забитих у матчі, кількість голів однієї команди, фору суперників, заб’є чи не заб’є гол в матчі конкретний гравець і т.д. Тут пропозиція для потенціальних гравців безмежна.

То чи можна виграти?

Виграти, ставлячи на один окремо взятий матч, більш ніж реально. Особливо якщо ви стежите за суперниками, що зустрічаються. На так званій дистанції, тобто якщо грати постійно й сприймати ставки як роботу чи варіант постійного доходу, статистика говорить наступне: в плюсі знаходиться лише один з п’яти-шести гравців.

Тому, перш ніж робити ставки на футбол, добре подумайте. Чи є у вас необхідні знання й інтуїція для цього та як ви відноситеся до гри. Це лише гарне проводження часу чи спосіб заробітку? Від відповідей на ці запитання залежить те, чи варто вам робити ставки.

Погода