Новини - 26-09-2015, 09:09 - sasa 200

Стрибуни Олександра Полтавець і Денис Йолдаш перемогли в юнацькому командному чемпіонаті країни

Стрибуни Олександра Полтавець і Денис Йолдаш перемогли в юнацькому командному чемпіонаті країни

25 вересня, в Луцьку розпочався командний чемпіонату України з легкої атлетики серед старших юнаків і дівчат (17 років та молодші).

Для юних легкоатлетів Полтавщини цей день став рекордним на успіхи, наші земляки завоювали два перших місця, друге і третє. У командному чемпіонаті змагання тривають за спрощеною системою – без півфіналів та фіналу, тут кваліфікаційний старт уже вважається фіналом, навіть якщо він складається із 4-5 забігів.

Перші місця у Луцьку завоювали представники Полтавщини: Денис Йолдаш (Кременчук) – у стрибках у довжину – 6 метрів 75 сантиметрів та Олександра Полтавець (Пирятин) – у стрибках у висоту (170 см). Причому Олександра перемогла за додатковими показниками, адже тут три учасниці підкорили планку на висоті 170 см (в основний час). І тільки Олександра Полтавець (Полтавська обл.) і Олена Жмур (Вінницька обл.) брали всі свої висоти з перших спроб. І тут стався унікальний випадок – після того, як вони не взяли висоту 175 см, було призначене додаткове перестрибування – додатковий час. Під час перестрибування (на зниження висоти планки) дівчата не брали висоту 169 см, 167 см, знову 169 см. Нарешті, у черговій серії наша землячка Олександра Полтавець підкорила 167 см, а її суперниця – ні, це й визначило долю переможця у цьому \”високому\” секторі командного чемпіонату.

А ось юній полтавці Ользі Золотар, яка минулого тижня перемогла з бігу на 100 метрів з бар\’єрами на командному чемпіонаті країни серед молодших юнаків і дівчат (15 років та молодші) – у Кіровограді, цього разу, у Луцьку, не вистачило лише 0,01 секунди, щоб перемогти серед дівчат, які старші за неї на 2-3 роки. 14-річна полтавка Ольга Золотар посіла 2-е місце з результатом – 15,38 секунди, програвши лише Катерині Дзюбіній (Кіровоград), яка на \”півногтя\” випередила полтавку (15,37 сек.).

Олександр Яровий з Кременчука посів 3-є місце зі штовхання ядра, у своїй кращій спробі наш земляк \”вистрелив\” на 15 метрів 42 сантиметри.

Ще троє представників Полтавщини вели боротьбу за призові місця, але фінішували на 5-х позиціях: Вікторія Голівець (Кременчук) – у штовханні ядра (12м 07 см), Валентина Кузьома (Лубни) – з бігу на 1500 метрів (4 хвилини 48,65 секунди), Артур Снаговський (Пирятин) – у стрибках у висоту (185 см).

Степан СТАВКОВИЙ

Погода