Останні новини - 16-04-2013, 10:04 - sasa 185

Ступар і Шебек про суддівство матчу Ворскла – Металіст

Ступар і Шебек про суддівство матчу Ворскла – Металіст

Колишні арбітри Мирослав Ступар та Сергій Шебек розбирають суддівську роботу в матчі Ворскла – Металіст

 

«Ворскла» – «Металіст» – 1:4.

Суддя – Анатолій Жабченко (Сімферополь)

24-та хвилина. Після подачі господарями кутового ворота слобожанців розстрілював спершу Валерій Куценко, а потім Євген Ткачук. На перший удар зреагував воротар «Металіста» Владімір Дишленковіч, а після добивання м’яч влучив у руку Себастьянові Бланко і, можливо, пересік лінію воріт. Арбітр вирішив призначити пенальті і вилучити Бланко за фол останньої надії.

Мирослав Ступар: Цей момент розклав би на два варіанти. Перший – м’яч від руки Бланко пересік лінію воріт і лише після того Дишленкович зумів його забрати. Це мав визначити додатковий асистент арбітра Сергій Березка. Але він на своєму місці метався, спершу знаходячись за два метри від лінії воріт, а потім приблизившись до стрічки, та все рівно не був на тому місці, де він мав стояти. Лише знаходячись на лінії, Березка міг чітко визначити, був гол чи ні. Може тоді Жабченко прийняв би зовсім інше рішення і просто покарав би Бланко попередженням, так, як цього вимагають правила гри. Проте, можливо, сигналу від додаткового асистента не було й, відповідно, арбітр в полі прийняв те рішення, яке вважав вірним, тобто показав червону картку і призначив одинадцятиметровий удар. Але істину нам змогли б пояснити тільки Березка і Жабченко. З того повтору, який нам надали під час трансляції, визначити чи пересік м’яч лінію воріт, неможливо.

Сергій Шебек: Цей момент цікавий з методичної точки зору. Родзинка в тому, чи пересік м’яч після удару Ткачука лінію воріт. Якщо м’яч від руки Бланко воротар приймав за лінією, вартувало зарахувати гол і показати футболістові «Металіста» попередження. Якщо м’яч не пересік лінію, то рішення арбітра правильне. З цих двох камер, з яких нам демонстрували повтори, визначити, було взяття воріт чи ні – неможливо.

 

UA-football

Погода